preskoči na sadržaj

Graditeljska škola Čakovec

Login

GSC-Mobility2020 Facebook GSC-Mobility2020

GSC galerija

"Umjetnost u gostima"

Radovi učenika

Radovi učenika

Energetska obnova

Oglasna ploča
Projekt CROSKILLS

THE MOBILITY BRIDGE III

Korisni linkovi
Graditeljska škola Č...
Korisni linkovi za s...
Dnevni tisak
Agencija za strukovn...
Agencija za odgoj i ...
Državna matura
Fakulteti i veleučil...
Portali
Časopisi

Facebook stranica_GŠČ Facebook GŠČ 

Državna matura
e-Dnevnik:prijave! 
Posjetite...

Brojač posjeta
Ispis statistike od 28. 9. 2012.

Ovaj mjesec: 8369
Novosti i događanja
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Svečani program povodom Dana škole
Autor: Romina Fic, 4. 5. 2023.

U petak 28. travnja 2023. godine u našoj je školi bilo vrlo svečano jer smo slavili 62. rođendan Škole, koja je s radom započela daleke 1961. godine. U svečani dio programa uvela nas je učenica Laura Kramar himnom Republike Hrvatske, nakon koje se svima prisutnim obratio ravnatelj Graditeljske škole Damir Srnec, mag. inf. U svom izlaganju ponajprije je svima zahvalio na trudu i predanom radu, zatim se osvrnuo na postignuća učenika i nastavnika koja su plod zajedničkog zalaganja svih sudionika odgojno-obrazovnog procesa, a na kraju je pozvao sve prisutne učenike i nastavnike na još predaniji rad kako bismo školsku godinu što uspješnije priveli kraju.


Dan Graditeljske škole Čakovec još snažnije i potpunije ozračje svečanosti dobiva i radi toga što ga slavimo kao Dan županije, a i kao Zrinsko-frankopanski dan. Zbog takovih podudarnosti, dio prigodnog programa posvetili smo i našim velikaniima pa je učenik Lovro Blažon za ovu prigodu izveo stihove pjesme Serce vilu ljubi Frana Krste Frankopana, a učenika je za nastup pripremila profesorica Mirela Polgar-Kunčić.

U središnjem dijelu programa svim nazočnima, u ime osnivača i grada u kojem naša škola djeluje više od 60 godina, obratili su se pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje kulturu i sport Meiđmurske županije Nives Kolarić Strah, kao i predsjednik Gradskog vijeća Grada Čakovca Josip Varga. Oboje su istakli zadovoljstvo dobrom suradnjom Škole i jedinica lokalne vlasti, ali i iznimnu važnost kontinuiranog ulaganja u sustav obrazovanja.

U bloku koji je slijedio naše učenice Laura Kramar i Morena Desnica, uz glazbenu pratnju Štefana Štirinića na gitari i sugestije profesorice Petre Jambrović te školskog pedagoga Maria Horvata, “počastile” su nazočne svojim osebujnim glasovima, izvevši popularne glazbene brojeve. U svijet poezije uvele su nas Magdalena Cmrečak i Paula Širok, kazivavši stihove kojima su se, pod mentorstvom profesorice Tatjane Novak, vrlo uspješno predstavile na županijskoj smotri LiDraNo 2023.

Završni dio prigodnog programa bio je rezerviran za nastup domskog “Romea i Julije”, odnosno učenika Gospodarske škole Čakovec Marije Karlović i Davida Vindića, koji su nam pokazali kako izgleda ljubavni život dvoje stanara učeničkog doma i s kojim se sve poteškoćama susreću. Učenike je za nastup pripremio domski odgajatelj Aleksej Milinović. Program smo završilii s još jednom glazbenom izvedbom Laure Kramar, a spomenimo i to da su nas kroz program vodile učenica Aleksandra Mihoci i Tea Bunić, uz nezaobilaznu pomoć profesorice Petre Jambrović.

Na kraju su svi prisutni mogli razgledati izložbu učeničkih radova Odjela likovne umjetnosti i dizajna, grafike, graditeljstva i arhitekture, pripremljenu za Dan škole, a druženje djelatnika nastavljeno je i u popodnevnim satima.

 

Fotografije

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju