preskoči na sadržaj

Graditeljska škola Čakovec

Login

GSC-Mobility2020 Facebook GSC-Mobility2020

GSC galerija

"Umjetnost u gostima"

Radovi učenika

Radovi učenika

Energetska obnova

Projekt CROSKILLS

THE MOBILITY BRIDGE III

Korisni linkovi
Graditeljska škola Č...
Korisni linkovi za s...
Dnevni tisak
Agencija za strukovn...
Agencija za odgoj i ...
Državna matura
Fakulteti i veleučil...
Portali
Časopisi

Facebook stranica_GŠČ Facebook GŠČ 

Državna matura
e-Dnevnik:prijave!Posjetite...

Brojač posjeta
Ispis statistike od 28. 9. 2012.

Ovaj mjesec: 1325
Novosti i događanja
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Predstava „Imamo li izbora?“ u Graditeljskoj školi Čakovec
Autor: Romina Fic, 28. 10. 2022.

U petak, 28. listopada 2022. godine, s početkom u 17,00 sati u sportskoj dvorani Graditeljske škole Čakovec održat će se predstava forum teatra "Imamo li izbora?".


Predstava "Imamo li izbora?" bavi se višestrukom opresijom koju trpe Romkinje u Hrvatskoj: kao žene u izrazito patrijarhalno ustrojenim zajednicama te kao žrtve rasizma većinske populacije. Priču su u cijelosti kreirale te je izvode mlade Romkinje i Romi iz Međimurja, Zagreba i Slavonskog Broda, okupljeni/e oko Romske organizacije mladih Hrvatske i Centra za kazalište potlačenih - POKAZ, a na osnovu iskustava iz sredina iz kojih dolaze.

Predstava se realizira u formi forum teatra, najpoznatije metoda kazališta potlačenih koje je razvio brazilski dramaturg i dramski pedagog Augusto Boal 1970-ih godina za vrijeme vojne diktature u Brazilu. Takav tip teatra poziva gledateljice i gledatelje da aktivno sudjeluju u raspravi o događajima koje vide na pozornici te potiče da svojim intervencijama utječu na njihov razvoj.

Predstavu organizira Status M kao dio projekta 4O: Otkrivanje, osvještavanje, osnaživanje i organizacija za ljudska prava, a kojeg provodi u partnerstvu s organizacijama Inicijativa mladih za ljudska prava, Europski dom Vukovar, Projekt građanskih prava Sisak i Arterarij.

Projekt 4O: Otkrivanje, osvještavanje, osnaživanje i organizacija za ljudska prava je kroz EGP financijski mehanizam podržan sredstvima Islanda, Lihtenštajna i Norveške u okviru Fonda za aktivno građanstvo.

 

Fotografije

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju