preskoči na sadržaj

Graditeljska škola Čakovec

Login

GSC-Mobility2020 Facebook GSC-Mobility2020

GSC galerija

"Umjetnost u gostima"

Radovi učenika

Radovi učenika

Energetska obnova

Oglasna ploča
Projekt CROSKILLS

THE MOBILITY BRIDGE III

Korisni linkovi
Graditeljska škola Č...
Korisni linkovi za s...
Dnevni tisak
Agencija za strukovn...
Agencija za odgoj i ...
Državna matura
Fakulteti i veleučil...
Portali
Časopisi

Facebook stranica_GŠČ Facebook GŠČ 

Državna matura
e-Dnevnik:prijave! 
Posjetite...

Brojač posjeta
Ispis statistike od 28. 9. 2012.

Ovaj mjesec: 7190
Novosti i događanja
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Svečani program za Dan škole
Autor: Romina Fic, 4. 5. 2022.

Veliku 60. obljetnicu osnutka  Graditeljske škole Čakovec, nažalost, obilježila je pandemija pa je nismo mogli dostojno obilježiti, ali smo zato ove godine, prema riječima našeg župana Matije Posavca, obilježili zajedno i 60. i 61. obljetnicu osnutka škole. S obilježavanjem se započelo 28. travnja u večernjim sati kreativno-sportskim aktivnostima, a idući dan, 29. travnja Dan naše škole obilježili smo svečanim programom. 


Kako 30. travnja nije važan samo za našu školu, već i za cijelu županiju jer se tog dana obilježava Dan županije i Zrinsko-frankopanski dan, prvi dio programa bio je posvećen upravo našim velikanima. Učenici Nikolina Plevnjak i Lovro Blažon izveli su kratku scensku igru „Oproštaj Katarine i Petra”. Nakon njih ravnatelj Graditeljske škole Čakovec sve prisutne upoznao je s radom škole u protekloj godini, kao i sa svim važnim postignućima učenika i nastavnika u redovnoj nastavi i izvannastavnim aktivnostima. Župan Međimurske županije, gospodin Matija Posavec, kao i gradonačelnica Čakovca gospođa Ljerka Cividini čestitali su svim učenicima i djelatnicima Dan škole te istaknuli kako Graditeljska škola Čakovec zauzima jednu od važnijih karika u odgojno-obrazovnom sustavu u Republici Hrvatskoj. Isto tako istakli su odličnu suradnju Škole, Županije i Grada na više različitih projekata i aktivnosti.

                U nastavku programa u kratkom filmu mogli smo čuti učeničke dojmove o školi, kao i o tome koliko su zadovoljni svojim izborom budućeg zanimanja. Predstavila nam se i učenica Paola Širok koja nam je pročitala svoju kajkavsku pjesmu Špiglu, a s kojom je sudjelovala na ovogodišnjem županijskom Lidranu. Svečani dio programa završio je nastupom naših bivših učenika Katarine Pergar i Rikarda Vrtarića koji su nam za ovu priliku izveli jednu poznatu međimursku pjesmu. Na samom kraju ravnatelj  škole sve prisutne pozvao je na razgledavanje izložbi: stalnog postava Graditeljske škole Čakovec te godišnje izložbe Odjela za likovnu umjetnost i dizajn, sektora graditeljstva i arhitekture te grafike i AV tehnologija.

                Druženje djelatnika škole nastavilo se u opuštenijem tonu i nakon svečanog programa. Nakon ovog kratkog predaha s više energije i elana spremniji smo ući u završetak ove vrlo zahtjevne nastavne godine.

 

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju