preskoči na sadržaj

Graditeljska škola Čakovec

Login

GSC-Mobility2020 Facebook GSC-Mobility2020

GSC galerija

"Umjetnost u gostima"

Radovi učenika

Radovi učenika

Energetska obnova

Projekt CROSKILLS

THE MOBILITY BRIDGE III

Korisni linkovi
Graditeljska škola Č...
Korisni linkovi za s...
Dnevni tisak
Agencija za strukovn...
Agencija za odgoj i ...
Državna matura
Fakulteti i veleučil...
Portali
Časopisi

Facebook stranica_GŠČ Facebook GŠČ 

Državna matura
e-Dnevnik:prijave!Posjetite...

Brojač posjeta
Ispis statistike od 28. 9. 2012.

Ovaj mjesec: 1329
Novosti i događanja
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Izložba učeničkih radova „Budi muško – njeguj različitosti“ Čakovcu
Autor: Romina Fic, 31. 3. 2022.

Izložba učeničkih radova „Budi muško – njeguj različitosti“ kojom učenici i učenice Graditeljske škole Čakovec progovaraju o različitostima u društvu, etiketiranju, društvenom isključivanju i nasilju bit će postavljena u Učeničkom domu od 30. 3. 2022. pa do 8. 4. 2022. Izložbom će mladi sa širom školskom zajednicom podijeli znanja stečena u trodnevnoj edukaciji te ih informirati o novooformljenom kluba mladih koji će i u nastavku godine raditi na promicanju rodne pravde, nensilja i inkluzije.


Izložba je nastala kao rezultat trodnevne edukacije koja se održavala od 25. do 27. 3. 2022., u Učeničkom domu Graditeljske škole Čakovec s učenicima i učenicama Graditeljske škole Čakovec. Tijekom tri dana proveden je niz aktivnosti, igara, igrokaza i grupnih rasprava koje su za cilj imale potaknuti mlade na promišljanje o različitostima u društvu, etiketiranju, društvenom isključivanju i nasilju. Drugog dana održavanja edukacije organizirana je i grupna posjeta Riznici Međimurja gdje su mladi dobili priliku naučiti nešto više o nematerijalnoj međimurskoj baštini, a treći dan je bio rezerviran za kreativnu radionicu izrade plakata.

Ovu trodnevnu edukaciju održala je Organizacija Status M, odnosno edukatori Ivan Goletić, Stipe Nogalo i Tamara Tokić sa stručnom suradnicom iz Učeničkog doma Graditeljske škole, psihologinjom Andrejom Bratinšćak. Status M organizacija je civilnog društva iz Zagreba koja preko 12 godina radi na neformalnoj edukaciji mladih na teme rodne pravde, nenasilja i inkluzije. Specifičnost organizacije je upravo u usmjerenosti na rad s mladićima i njihovo osnaživanje za preuzimanje aktivne uloge u borbi za društvo nenasilja i rodne pravde.

Izložba kao i trodnevna edukacija s mladima održala se kao dio projekta 4O: Otkrivanje, osvještavanje, osnaživanje i organizacija za ljudska prava, koji je financijski podržan sredstvima Islanda, Lihtenštajna i Norveške u okviru Fonda za aktivno građanstvo, a zajednički ga provode Status M, Inicijativa mladih za ljudska prava – Hrvatska, Projekt građanskih prava Sisak, Europski dom Vukovar i ARTERARIJ.

Izložba se može pogledati svaki dan u uredovnom radnom vremenu Doma uz prethodnu najavu voditeljici učeničkog doma.

 

Fotografije

 

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju