preskoči na sadržaj

Graditeljska škola Čakovec

Login

GSC-Mobility2020 Facebook GSC-Mobility2020

GSC galerija

"Umjetnost u gostima"

Radovi učenika

Radovi učenika

Energetska obnova

Oglasna ploča
Projekt CROSKILLS

THE MOBILITY BRIDGE III

Korisni linkovi
Graditeljska škola Č...
Korisni linkovi za s...
Dnevni tisak
Agencija za strukovn...
Agencija za odgoj i ...
Državna matura
Fakulteti i veleučil...
Portali
Časopisi

Facebook stranica_GŠČ Facebook GŠČ 

Državna matura
e-Dnevnik:prijave! 
Posjetite...

Brojač posjeta
Ispis statistike od 28. 9. 2012.

Ovaj mjesec: 5302
Novosti i događanja
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Graditeljska škola Čakovec domaćin županijskog Natjecanja-izložbe LIK 2022
Autor: Romina Fic, 23. 3. 2022.

U utorak, 22. ožujka svečano je otvoreno županijsko Natjecanje-izložba učenika osnovnih i srednjih škola iz područja vizualnih umjetnosti i dizajna – LIK 2021./2022. Svečano otvaranje svojom su nazočnošću uveličali župan Međimurske županije gospodin Matija Posavec, gradonačelnica Čakovca gospođa Ljerka Cividini, ravnateljica Centra Rudolf Steiner gospođa Dijana Posavec, ravnatelji osnovnih i srednjih škola, kao i mentori te učenici koji su sudjelovali na samom Natjecanju. U umjetničkom dijelu programa mogli smo uživati u nekoliko pjesama koje je izvodio učenički pjevački zbor III. OŠ Čakovec pod ravnanjem učiteljice Marine Korunek.


Predsjednik povjerenstva ovogodišnjeg natjecanja Petar Križnar sve prisutne upoznao je s načinom provedbe natjecanja. Samo natjecanje odvijalo se u dvije kategorije: u kategoriji 1A gdje su sudjelovali učenici od 5. do 8. razreda iz predmeta Likovna kultura te u kategoriji 2A u kojem su sudjelovali učenici gimnazija iz predmeta Likovna umjetnost. Uz kolegu Križnara  u rad povjerenstva bila su uključena su još tri člana: Marina Mrazović, Monika Vrtarić  te Domagoj Zoričić.

 Zadana tema ovogodišnje natjecanja u 1A kategoriji bila je Ljudsko tijelo,  a zadatak je bio rekomponirati crno-bijelu fotografiju renomiranog umjetničkog djela s temom ljudskog tijela u likovnoj tehnici kolaža. U ovoj kategoriji sudjelovala je 21 škola s ukupno 58 radova. Najbolji u ovoj kategoriji bili su učenici Lara Rožman, 6.r, OŠ Sv. Martin na Muri (mentorica Mirna Žerjav), Mura Blažević, 7.r, OŠ Ivanovec (mentorica Monika Vrtarić Vuk) te Srđan Oršoš, 5.r, OŠ Macinec (mentorica Andrea Matić). Drugoplasirana je bila učenica 8.r OŠ Vratišinec Kiara Pristav (mentorica Marina Mrazović), a trećeplasirana učenica Ema Mikulić, 6.r iz OŠ Nedelišće (mentor Veljko Posavec).

                U 2A kategoriji zadatak je nosio naziv Načini oblikovanja forme. Učenici su morali istraživati i u pisanom obliku objasniti zadane načine oblikovanja forme na odabranim primjerima umjetničkih djela koja tematiziraju ljudsko tijelo. Svoja istraživanja morali su predstaviti u obliku plakata pomoću digitalnih alata. Na Natjecanje je pristiglo ukupno 5 radova učenika srednjih škola, a najbolji u kategoriji 2A su sljedeći učenici: Tea Horvat, 4.r, Gimnazija Josipa Slavenskog Čakovec (mentorica Karmen Farkaš), Zora Petričević, 2.r, Gimnazija Josipa Slavenskog Čakovec (mentorica Karmen Farkaš) i Sara Herman, 3.r, Srednja škola Prelog (mentorica Kristina Jančec).

            Na kraju svečanog otvaranja svi prisutni pozvani su da razgledaju izložbu radova koji su pristigli na ovogodišnje Natjecanje, a koja je upriličena u predvorju sportske dvorane Graditeljske škole Čakovec.

 

Fotografije

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju