preskoči na sadržaj

Graditeljska škola Čakovec

Login

GSC-Mobility2020 Facebook GSC-Mobility2020

GSC galerija

"Umjetnost u gostima"

Radovi učenika

Radovi učenika

Energetska obnova

Projekt CROSKILLS

THE MOBILITY BRIDGE III

Korisni linkovi
Graditeljska škola Č...
Korisni linkovi za s...
Dnevni tisak
Agencija za strukovn...
Agencija za odgoj i ...
Državna matura
Fakulteti i veleučil...
Portali
Časopisi

Facebook stranica_GŠČ Facebook GŠČ 

Državna matura
e-Dnevnik:prijave!Posjetite...

Brojač posjeta
Ispis statistike od 28. 9. 2012.

Ovaj mjesec: 1329
Novosti i događanja
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Najbolji informatičari u Čakovcu od 2. do 8. siječnja 2022. godine
Autor: Romina Fic, 3. 1. 2022.

Graditeljska škola Čakovec suorganizator je 27. zimske škole informatike koja će od 2. do 8. siječnja 2022. godine u Međimurskoj županiji okupiti 40-ak najboljih mladih informatičara iz cijele zemlje, bivše olimpijce i uspješne IT stručnjake. 


Glavni organizator događaja je Hrvatski savez informatičara, suorganizatori udruge Mladi informatički stručnjaci (MIS) i Međimurski informatički klub (MIK), a isti se odvija pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske i Hrvatske zajednice tehničke kulture te podršku Međimurske županije, Grada Čakovca i Fakulteta organizacije i informatike (FOI). Organizacijom 27. zimske škole informatike žele se dodatno obrazovati mlade i darovite informatičare osnovnih i srednjih škola iz cijele države, od početnih do naprednih, a nastavnike svih struka osposobiti kako bi lakše uveli informacijske i komunikacijske tehnologije u nastavu.

Temeljem dosadašnjih rezultata, pravo sudjelovanja na radionicama i predavanjima vrsnih IT stručnjaka i bivših olimpijaca o poučavanju algoritama i programskih jezika ostvarili u najbolji hrvatski mladi informatičari, dok će udruge MIS i MIK organizirati dodatne radionice za zainteresirane učenika kako bi popularizirale IT područje i omogućile što većem broju djece i mladih da sudjeluju u procesu prijenosa znanja i vještina.

Zimska škola informatike bit će provedena uz poštivanje strogih epidemioloških mjera i uz suglasnost Stožera civilne zaštite. Sudionici (učenici i mentori) bit će smješteni u Učeničkom domu Graditeljske škole Čakovec, dok će se radionice odvijati u školskim informatičkim učionicama.

 

 

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju