preskoči na sadržaj

Graditeljska škola Čakovec

Login

GSC-Mobility2020 Facebook GSC-Mobility2020

GSC galerija

"Umjetnost u gostima"

Radovi učenika

Radovi učenika

Energetska obnova

Oglasna ploča
Projekt CROSKILLS

THE MOBILITY BRIDGE III

Korisni linkovi
Graditeljska škola Č...
Korisni linkovi za s...
Dnevni tisak
Agencija za strukovn...
Agencija za odgoj i ...
Državna matura
Fakulteti i veleučil...
Portali
Časopisi

Facebook stranica_GŠČ Facebook GŠČ 

Državna matura
e-Dnevnik:prijave! 
Posjetite...

Brojač posjeta
Ispis statistike od 28. 9. 2012.

Ovaj mjesec: 5293
Novosti i događanja
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Dan srednjoškolaca
Autor: Romina Fic, 20. 11. 2021.

Svake se godine sredinom studenog, točnije 17. studenoga obilježava Međunarodni dan srednjoškolaca. I ove je godine, usprkos epidemiološkoj situaciji, dostojno obilježen. Snage su udružile naša škola i Srednja škola Čakovec u projektu “Mi srednjoškolci” kroz niz različitih aktivnosti tijekom dana. Medijski tehničari iz 4.d razreda, uz vodstvo Ane Šafarić te profesorice Ljiljane Ille, kao i učenici Srednje škole Čakovec, zajedno s profesoricom Vesnom Prepelić-Đuričković osmisli su zabavan i raznovrstan program u kojem su sudjelovali učenici obiju škola.


Programi su se odvijali u obje škole; u Srednjoj školi Čakovec organiziran je pub kviz kojeg su vodile učenice Simona Lukman i Tena Vizinger i u kojem je snage odmjerilo pet timova (ukupno 23 učenika), a pitanja su bila iz popularne kulture (glazba, književnost, film, sport). Najviše znanja pokazali su učenici 4.c razreda SŠČ-a, smjer opća gimnazija.

U Graditeljskoj školi Čakovec organizirani su sportski susreti obiju škola u stolnom tenisu i šahu, održane su radionica na temu ljudskih prava koju je vodila profesorica Željka Korent-Hozmec te radionica o životnim promjenama pod vodstvom Ljiljane Ille. Isto tako učenici su holu sportske dvorane prezentirali svoja buduća zanimanja, a što će raditi u budućnosti pokazali su nam dizajneri keramike iz Graditeljske škole te medicinski i fizioterapeutski tehničari iz Srednje škole Čakovec. Sve je dodatno “začinjeno” zvucima benda i vokane skupine SŠČ-a mežu kojima se posebno istakla djevojka izuzetnog glasa Josipa Habola. Raspisani su i natječaji na temu “Patnje mladog srednjoškolca” u tri kategorije: tekstualni rad, strip i video. Pristigli radovi izloženi su na izložbi u holu naše dvorane, a najuspješniji radovi nagrađeni vrijednim nagradama naših sponzora. Spomenimo i to da je tijekom dana preko školskog razglasa emitirana prigodna emisija Veliki odmor koju je u svom programu emitirao Radio 1. Emisiju Veliki odmor te reportažu “Mi srednjoškolci” možete poslušati i pogledati na linkovima koji se nalaze u katalogu koji je dostupan na sljedećem linku:


https://online.fliphtml5.com/ywhsn/poem/#p=1

U katalogu također možete pronaći sve radove pristigle na natječaj, kao i fotografije snimljene toga dana.

 

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju