preskoči na sadržaj

Graditeljska škola Čakovec

Login

GSC-Mobility2020 Facebook GSC-Mobility2020

GSC galerija

"Umjetnost u gostima"

Radovi učenika

Radovi učenika

Energetska obnova

Oglasna ploča
Projekt CROSKILLS

THE MOBILITY BRIDGE III

Korisni linkovi
Graditeljska škola Č...
Korisni linkovi za s...
Dnevni tisak
Agencija za strukovn...
Agencija za odgoj i ...
Državna matura
Fakulteti i veleučil...
Portali
Časopisi

Facebook stranica_GŠČ Facebook GŠČ 

Državna matura
e-Dnevnik:prijave! 
Posjetite...

Brojač posjeta
Ispis statistike od 28. 9. 2012.

Ovaj mjesec: 5301
Novosti i događanja
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
„Hrvatski na maturi nije bauk“ – održan prvi okrugli stol
Autor: Romina Fic, 23. 11. 2021.

Povodom Godine čitanja pokrenuli smo projekt “Hrvatski na maturi nije bauk” kojeg ćemo provoditi u ovoj godini, ali i u sljedećem polugodištu. Suradnici u ovom projektu su nam Srednja škola Čakovec, Škola za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok te Prirodoslovno-grafička škola Zadar. Ideja je da se kroz 7 okruglih stolova obradi 7 djela iz Ispitnog kataloga za osnovnu razinu ovogodišnje državne mature.


Prvi okrugli stol održao će se u subotu, 20. studenoga kada smo razgovarati o „Hamletu“, remek djelu Williama Shakespearea. U uvodnom djelu knjižničarka Romina Fic rekla je nekoliko stvari o samom projektu te o načinu njegova provođenja.

 Nakon uvodnog djela slijedila je prezentacija pristiglih učeničkih radova na temu Hamlet. Tako smo vidjeli nekoliko izvrsnih rješenja za omot knjige koje su izradili učenici 4.c razreda iz zadarske škole, a čija je mentorica profesorica Helena Vulić. Iz iste škole pristiglo je  i nekoliko video najava za djelo „Hamlet“ koje su također radili učenici 4.c razreda, zajedno s njihovom mentoricom Vesnom Krnčević.  Iz škole domaćina, odnosno naše škole, stiglo je nekoliko straničnika, tj. bookmarkera koje su izradili učenici 4.d razreda (web dizajneri) pod mentorstvom profesora Daria Štokića.

Središnji dio okruglog stola bilo je izlaganje profesorice Srednje škole Čakovec Vesne Prepelić Đuričković koja je prisutnim učenicima vrlo iscrpno objasnila sve „zamke“ vezane uz pisanje eseja na državnoj maturi, ali i na izuzetno zanimljiv i kreativan način predstavila Shakespearovo remek djelo.

Na okruglom stolu sudjelovali su učenici iz ranije spomenutih čakovečkih srednjih škola, dok su nam se putem Zoom-a priključili, zajedno sa svojim nastavnicima, učenici iz Zadra, uz još nekolicinu drugih učenika i nastavnika koji okruglom stolu nisu mogli nazočiti uživo.

Spomenimo i to na će svi materijali nastali u ovom projektu, kao i predavanja nastavnika biti objavljeni na eTwinning platformi i time će biti dostupni svim zainteresiranima.

Profesorica Ljiljana Ille je na kraju susreta najavila sljedeći okrugli stol koji će se održati 18. prosinca 2021. godine kada je na redu djelo Ivana Mažuranića „Smrt Smail-age Čengića“.

 

Fotografije

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju