preskoči na sadržaj

Graditeljska škola Čakovec

Login

GSC-Mobility2020 Facebook GSC-Mobility2020

GSC galerija

"Umjetnost u gostima"

Radovi učenika

Radovi učenika

Energetska obnova

Oglasna ploča
Projekt CROSKILLS

THE MOBILITY BRIDGE III

Korisni linkovi
Graditeljska škola Č...
Korisni linkovi za s...
Dnevni tisak
Agencija za strukovn...
Agencija za odgoj i ...
Državna matura
Fakulteti i veleučil...
Portali
Časopisi

Facebook stranica_GŠČ Facebook GŠČ 

Državna matura
e-Dnevnik:prijave! 
Posjetite...

Brojač posjeta
Ispis statistike od 28. 9. 2012.

Ovaj mjesec: 5289
Novosti i događanja
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
GRADITELJSKA ŠKOLA ČAKOVEC – 60 godina
Autor: Suzana Šestan, 7. 5. 2021.

   Graditeljska škola Čakovec obilježila je veliki jubilej – 60. godišnjicu svoga postojanja. S obzirom na aktualnu epidemiološku situaciju, proslava dostojna ovakvog jubileja nije bila moguća pa je održana online sjednica kojoj su, uz članove Nastavničkog i Odgajateljskog vijeća Graditeljske škole Čakovec, prisustvovali i mnogi uvaženi gosti iz našeg okruženja, relevantnih subjekata s kojima Škola  ima izvrnu suradnju, kao i naši bivši djelatnici. Na samom početku svim nazočnima obratio se v.d. ravnatelja Škole Damir Srnec, koji je svim sadašnjim i bivšim učenicima i djelatnicima čestitao Dan škole i poželio im puno uspjeha u svim aktivnostima kojima se bave ili će se baviti. Tom je prilikom prikazan promotivni film o Školi s kojim će se škola predstavljati potencijalnim budućim učenicima.
   U ime Ministarstva znanosti i obrazovanja obratila se Marina Varga, viša stručna savjetnica u Upravi za odgoj i obrazovanje i svim učenicima i djelatnicima čestitala Dan škole te zaželjela još puno uspješnih jubileja. Nazočnima se obratio i župan Međimurske županije Matija Posavec koji je, uz čestitke na ovom važnom jubileju, istakao izuzetno bitnu ulogu škole u razvoju graditeljstva kao djelatnosti, ne samo u Međimurju, već i šire. Isto tako svima čestitao i Dan Međimurske županije.


   U ime osnivača, osim župana, obratila se i  pročelnica Upravnog odjela za kulturu i obrazovanje, dr.sc. Blaženka Novak koja se, između ostalog, osvrnula na proizvodnu djelatnost škole, posebice kroz školsku učeničku zadrugu, kao jedan od načina na koji ustanova našeg tipa može postići svoj puni potencijal i predstaviti se javnosti.  U ime Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih nazočnima su se obratili ravnatelj Mile Živčić, načelnik Odjela za kurikulum, razvoj i praćenje Ivo Tunjić, voditeljica Odsjeka za podršku samovrjednovanju strukovnih škola i ustanova za obrazovanje odraslih Tamara Hudolin, kao i dugogodišnja, sada umirovljena, viša savjetnica za graditeljstvo Gordana Paškvan Budiselić. Svi oni istakli su nadasve kvalitetnu suradnju između tih dviju institucija na brojnim projektima, natjecanjima, ali i na razvoju postojećih i novih strukovnih kurikuluma.

   Sretan rođendan Školi te svim njezinim bivšim i sadašnjim učenicima i djelatnicima poželio je bivši učenik Škole, sada profesor na Građevinskom fakultetu u Zagrebu, doc.dr.sc. Bojan Milovanović. On je školu naveo kao svoju odskočnu dasku za osobni i profesionalni razvoj, kao mjesto na kojem je stekao temeljna znanja i vrijednosti za život te naglasio jako dobru suradnju između Škole i Fakulteta na nekoliko, za graditeljsku struku iznimno važnih, europskih projekata.  U ime bivših učenika govorio je i učenik druge generacije upisane u našu školu, gospodin Dragutin Matotek. On je također istaknuo neprocjenjiva znanja i iskustva koje je stekao školujući se u našoj školi, a posebice se osvrnuo na izvrsnu suradnju Škole i Društva inženjera i građevinskih tehničara Međimurja i velikom doprinosu Škole u radu Društva. Nadalje su se svim nazočnima obratili ravnatelji, odnosno predstavnici međimurskih obrazovnih institucija: Tibor Rodiger iz Odjela za menadžment Međimurskog veleučilišta, ravnateljica Gimnazije Josipa Slavenskog Čakovec Sandra Breka Ovčar, ravnateljica Ekonomske i trgovačke škole Čakovec Bosiljka Vinković Kukolić, ravnatelj Srednje škole Prelog Tomislav Gregur, ravnatelj Tehničke škole Čakovec Dražen Blažeka te ravnatelj Gospodarske škole Čakovec Renato Vinko. Svi oni istakli su zadovoljstvo što naše odgojno-obrazovne ustanove dijele ove prostore, što uvijek i iznova pronalazimo nove načine za međusobnu suradnju te da se nadaju da će takvih suradnji biti i ubuduće, na zadovoljstvo i dobrobit šire lokalne zajednice.

   Na kraju su se, u ime bivših djelatnika, nazočnima obratile dugogodišnja pedagoginja Zdenka Demo te dugogodišnja tajnica Marija PremušObje su čitav svoj radni vijek radile u našoj školi i u obraćanju su izrazile zadovoljstvo i ponos što su bile dio kolektiva i što su svojim radom i  zalaganjem dale doprinos u razvoju Škole i njezinom napretku.

   Iako je situacija takva da obilježavanje u našim prostorima nije bilo moguće,  provedeno je više različitih aktivnosti  te su uspostavljene suradnje koje je v.d. ravnatelja predstavio ovom prilikom. Tako je svima nazočnima prikazana nova web stranica Škole, a  za ovu prigodu cijeli kompleks i svi njegovi objekti snimljeni su 3D kamerom pa se sada kompleksom može i virtualno „prošetati“ i  razgledati prostor i raznovrsni uradci nastali u projektima  pojedinih aktiva nastavnika u suradnji s njihovim učenicima. U izradi je maketa zgrade Škole, a u planu je izrada makete cijelog kompleksa Škole. Ostvarena je i nova međunarodna suradnja, naime, u našoj sportskoj dvorani postavljena je izložba XXL grupe iz Republike Bugarske, a koja predstavlja suvremeno bugarsko slikarstvo. V.d. ravnatelja iskoristio je priliku i  sve nazočne pozvao da izložbu razgledaju i uživo. Isto tako su svi nazočni pozvani da na kanalu Youtube pogledaju novi promotivni video Učeničkog doma, kao i prilog Od magnetofona do aplikacije koji su izradili naši jezičari te da poslušaju radijsku emisiju Veliki odmor na Radiju 1, koja govori o našoj velikoj obljetnici i koja je za ovu priliku također pripremljena u suradnji s učenicima.  Na kraju valja spomenuti naše vrijedne umjetnike koji su izradili velik broj unikatnih suvenira povodom ove velike obljetnice, novi vizualni identitet cijelog projekta obilježavanja 60. obljetnice Škole kao i sve koji su na bilo koji način pridonijeli da se 60 godina Škole obilježi na što svečaniji način u postojećim higijensko epidemiološkim uvjetima.

   Na kraju sjednice v.d. ravnatelja zahvalio je svim djelatnicima na svečanom obilježavanju jubileja kao i na svakodnevnom radu i entuzijazmu te izrazio nadu da će se ova velika obljetnica moći proslaviti uživo u bližoj budućnosti.

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju