preskoči na sadržaj

Graditeljska škola Čakovec

Login

GSC-Mobility2020 Facebook GSC-Mobility2020

GSC galerija

"Umjetnost u gostima"

Radovi učenika

Radovi učenika

Energetska obnova

Projekt CROSKILLS

THE MOBILITY BRIDGE III

Korisni linkovi
Graditeljska škola Č...
Korisni linkovi za s...
Dnevni tisak
Agencija za strukovn...
Agencija za odgoj i ...
Državna matura
Fakulteti i veleučil...
Portali
Časopisi

Facebook stranica_GŠČ Facebook GŠČ 

Državna matura
e-Dnevnik:prijave!Posjetite...

Brojač posjeta
Ispis statistike od 28. 9. 2012.

Ovaj mjesec: 2084
Novosti i događanja
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Odlični rezultati učenika Graditeljske škole Čakovec postignuti na državnom natjecanju LIK 2020
Autor: Romina Fic, 16. 12. 2020.

Na državnoj razini natjecanja – izložbi LIK 2020., koje se provodilo u organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje, Graditeljsku školu Čakovec predstavljale su dvije učenice drugih razreda iz područja likovne umjetnosti i dizajna.


Učenica Jonida Lushaj koja se obrazuje u smjeru dizajn unutarnje arhitekture izradila je na zadanu temu „Ljudsko tijelo u umjetnosti” svoj strip pod nazivom „Putovanje umjetnosti” te je njime zauzela prvo mjesto u kategoriji 2B iz područja likovne umjetnosti, povijesti likovne umjetnosti i teorije oblikovanja. Druga učenica Iva Plemenčić iz smjera dizajna keramike na temu „Umjetnost i čovjek” napravila je svoj video pod nazivom „Briga o sebi”. Sam video možete pogledati na:

https://www.youtube.com/watch?v=cupStYZSxBc&feature=youtu.be

 Iva je zauzela zavidno drugo mjesto u kategoriji drugih razreda u 3B kategoriji iz područja likovne i primijenjene umjetnosti i dizajna. Zbog epidemioloških mjera drugi dio državnog natjecanja provodio se 2. prosinca 2020. godine u matičnim školama. U kategoriji 2A naša Jonida pisala je esej na zadanu temu, dok je Iva u kategoriji 3A morala napraviti vizualni rad na računalu. Na samoj državnoj razini sudjelovalo je sveukupno 39 učenika iz čitave Hrvatske. Nakon sudjelovanja u oba zadatka Jonida Lushaj zauzela je peto mjesto, dok je Iva Plemenčić bila četvrta. Njihov mentor dr. sc. Petar Križnar, mag. primijenjene umjetnosti - smjer keramike ponosan je postignutim rezultatima te naglašava kako je to odraz njihovog kvalitetnog i ustrajnog rada u školi i izvan nje.

Izložbu učenika srednjih škola iz područja vizualnih umjetnosti i dizajna LIK, školska godina 2019./2020., 2A i 2B kategorije možete pogledati na:

https://padlet.com/gimnazijaprva20/ddmm6dimbi34z030

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju