preskoči na sadržaj

Graditeljska škola Čakovec

Login

GSC-Mobility2020 Facebook GSC-Mobility2020

GSC galerija

"Umjetnost u gostima"

Radovi učenika

Radovi učenika

Energetska obnova

Oglasna ploča
Projekt CROSKILLS

THE MOBILITY BRIDGE III

Korisni linkovi
Graditeljska škola Č...
Korisni linkovi za s...
Dnevni tisak
Agencija za strukovn...
Agencija za odgoj i ...
Državna matura
Fakulteti i veleučil...
Portali
Časopisi

Facebook stranica_GŠČ Facebook GŠČ 

Državna matura
e-Dnevnik:prijave! 
Posjetite...

Brojač posjeta
Ispis statistike od 28. 9. 2012.

Ovaj mjesec: 4658
Novosti i događanja
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Mjesec hrvatske knjige 2020.
Autor: Romina Fic, 15. 10. 2020.

Mjesec hrvatske knjige je tradicionalna nacionalna kulturna manifestacija posvećena hrvatskoj pisanoj riječi. Cilj joj je promicanje hrvatske knjige i čitanja, a okuplja knjižničare, književnike, nakladnike, kulturne djelatnike i brojne čitatelje. Programi ovogodišnjeg Mjeseca hrvatske knjige 2020. koji se tradicionalno obilježava od 15. listopada do 15. studenog odvijat će se pod motom Razlistaj se!


Ovogodišnji moto vezan je uz 50. obljetnicu obilježavanja Dana planeta Zemlje, pa su svi sudionici ovogodišnjeg Mjeseca hrvatske knjige pozvani da svoje programe posvete upravo planetu Zemlji.

 U vrijeme mnoštva epidemioloških mjera i ograničenja okupljanja veliki je izazov organizirati takvu manifestaciju pa su preporuke da se ove godine suzdrži od svih vrsta okupljanja i da organizatori aktivnosti svoje programe osmisle virtualno ili na način koji neće biti u sukobu s preporukama nadležnih službi.

Stoga su učenici 4.c razreda naše škole, zajedno sa svojom profesoricom Tatjanom Novak, pronašli načina kako obilježiti ovu značajnu manifestaciju, a da pritom ne krše odredbe Stožera civilne zaštite i ne dovode u opasnost zdravlje ljudi.

Budući dizajneri keramike i unutrašnje arhitekture pokazali su svoju umjetničku stranu i  u holu škole postavili „drvo“ kojeg su „razlistali“ mnoštvom raznobojnog „lišća“ sa stihovima i mudrim izrekama. Ideja za ovaj poduhvat je proistekla od njih samih te njihove profesorice, a veliku ulogu u svemu tome imala je i školska stolarska radionica u okviru koje su budući stolari, zajedno sa svojim stručnim učiteljem Vladimirom Hatlakom, izradili prekrasno stablo od drveta.

Postavljanjem „drveta“ je započelo ovogodišnje obilježavanje Mjeseca hrvatske knjige u našoj školi, a aktivnosti će se održavati sve do kraja ove manifestacije, odnosno do 15. studenog 2020. godine.

Fotografije

 

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju