preskoči na sadržaj

Graditeljska škola Čakovec

Login

GSC-Mobility2020 Facebook GSC-Mobility2020

GSC galerija

"Umjetnost u gostima"

Radovi učenika

Radovi učenika

Energetska obnova

Projekt CROSKILLS

THE MOBILITY BRIDGE III

Korisni linkovi
Graditeljska škola Č...
Korisni linkovi za s...
Dnevni tisak
Agencija za strukovn...
Agencija za odgoj i ...
Državna matura
Fakulteti i veleučil...
Portali
Časopisi

Facebook stranica_GŠČ Facebook GŠČ 

Državna matura
e-Dnevnik:prijave!Posjetite...

Brojač posjeta
Ispis statistike od 28. 9. 2012.

Ovaj mjesec: 1329
Novosti i događanja
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
STRUČNA EKSKURZIJA U ZAGREB
Autor: Romina Fic, 4. 4. 2019.

    Dana 15.3.2019. godine učenici 4.a (geodetski i građevinski tehničari), 4.b (arhitektonski tehničari) i 3.e (tesari) razreda Graditeljske škole Čakovec, u organizaciji svojih pratitelja Đurđe Plavljanić, Tatjane Vadas, Damira Srneca i Lovre Gradišera, posjetili su Zagreb.


     Građevinski i arhitektonski tehničari obišli su, u pratnji Đurđe Plavljanić, Tatjane Vadas i Damira Srneca, lokaciju Doka Hrvatska d.o.o. u Radničkoj cesti. DOKA je jedno od vodećih svjetskih poduzeća u razvoju, proizvodnji i prodaji oplatne tehnike za sva područja gradnje. Uz stručno vodstvo razgledali smo poduzeće, a zatim je glavni inženjer Vladimir Mohaček, koji nas je vodio po poduzeću, predstavio njihove radove pomoću vizualnih materijala s gradilišta, na kojima su bile prikazane različite vrste oplata. Svaku sliku je detaljno objasnio i skicirao kako bi auditoriju što zornije predočio o čemu govori. Nakon prezentacije, poslovnica nas je sve počastila sokovima i sendvičima.

      Geodetski tehničari su, za vrijeme dok su  građevinski i arhitektonski tehničari te tesari bili u DOKI,  pod vodstvom Lovre Gradišera posjetili Državnu geodetsku upravu u Gruškoj ulici.  Tamo nas je dočekao i pozdravio ravnatelj DGU-a Damir Šantek, a predavanja na temu Službene kartografije u Republici Hrvatskoj održao nam je Igor Vilus. Odslušali smo i predavanje o CROPOS-u (Hrvatskom pozicijskom sustavu) koje je održala Martina Ciprijan. Nakon predavanja vođena je diskusija u kojoj nam se pridružio i Marijan Marjanović, načelnik sektora za državnu izmjeru.

        U 11:30 smo se ponovno svi okupili i krenuli prema gradilištu Remetinečkog rotora. Tamo nas je dočekao glavni inženjer Zoran Poljak, koji nas je upoznao s pravilima ponašanja na gradilištu, a svi  smo se morali zaštiti zaštitnom opremom (prslucima i kacigama). Objasnio nam je kako se moraju poštovati  pravila na gradilištu da se spriječe neželjene ozljede, nakon čega je kroz prezentaciju predstavio glavni projekt. Slijedio je obilazak gradilišta tijekom kojeg nas je upoznao s radovima koji su trenutno u tijeku i zahtjevima koji su stavljeni pred izvođača radova.  Trenutno se radi na izvođenju privremene prometnice, buduće prometnice,  zaštiti građevinske jame, podvožnjaku i  rekonstrukciji tramvajske pruge.

        Nakon obilaska gradilišta vratili smo se u centar grada gdje smo, u pratnji svojih voditelja Đurđe Palvljanić i Lovre Gradišera, obišli Gradec, povijesnu jezgru Zagreba, Zakmardijevim stubama popeli se do Gričkog topa, na  vidikovac Plato Gradec odakle se pruža prekrasan  pogled na Zagreb. Šetnju smo nastavili pokraj crkve sv. Marka, crkve sv. Katarine, Hrvatskog sabora i kapelice Majke Božje od Kamenih vrata te se vratili Radićevom ulicom natrag na trg. Umorni nakon cjelodnevnih aktivnosti, ali iznimno zadovoljni viđenim i doživljenim krenuli smo put Čakovca.

                                                                             Kerin Heđa, 4.b

 

Fotografije

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju