preskoči na sadržaj

Graditeljska škola Čakovec

Login

GSC-Mobility2020 Facebook GSC-Mobility2020

GSC galerija

"Umjetnost u gostima"

Radovi učenika

Radovi učenika

Energetska obnova

Projekt CROSKILLS

THE MOBILITY BRIDGE III

Korisni linkovi
Graditeljska škola Č...
Korisni linkovi za s...
Dnevni tisak
Agencija za strukovn...
Agencija za odgoj i ...
Državna matura
Fakulteti i veleučil...
Portali
Časopisi

Facebook stranica_GŠČ Facebook GŠČ 

Državna matura
e-Dnevnik:prijave!Posjetite...

Brojač posjeta
Ispis statistike od 28. 9. 2012.

Ovaj mjesec: 3643
Novosti i događanja
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Županijska Smotra LiDraNo 2019.
Autor: Romina Fic, 28. 2. 2019.

U petak, 22. veljače 2019. godine održana je županijska Smotra LiDraNo 2019. u dvorani čakovečkog Centra za kulturu. Domaćin je ovogodišnje Smotre bila Graditeljska škola Čakovec koja je svečani program otvorila himnom i spletom međimurskih narodnih pjesama u izvedbi mješovitog učeničko-nastavničkog zbora Graditeljske škole Čakovec. Sve nazočne pozdravio je ravnatelj Graditeljske škole Čakovec, Zvonko Ladić, te međimurski župan, Matija Posavec, koji je LiDraNo 2019. proglasio otvorenim.


      Povjerenstva za literarni, novinarski i dramsko-scenski izraz nisu imala nimalo lak zadatak, iz mnoštva kvalitetnih i nadasve kreativnih učeničkih uradaka trebalo je izdvojiti one ponajbolje koje će predložiti za državnu Smotru LiDraNo 2019.

     U literarnom izrazu od 17 pristiglih radova za državnu Smotru predloženi su  Kuća zgažene čokolade, rad učenice Tine Čatlaić iz Gimnazije Josipa Slavenskog Čakovec čija je mentorica profesorica Mirjana Vidović te Osjećam strašni KRIK u svojoj glavi iliti kako teku moje pripreme za državnu maturu, rad Luke Mezge iz Ekonomske i trgovačke škole Čakovec, a mentorica je profesorica Dijana Fric.

     U novinarskom izrazu – kategorija samostalnih novinarskih radova od 9 pristiglih radova za državnu Smotru predlaže se rad Tine Čatlaić, učenice Gimnazije Josipa Slavenskog Čakovec pod nazivom Kad žrtve i počinitelji zamijene mjesta. Tinina mentorica je profesorica Mirjana Vidović.

        U kategoriji školskih listova na natječaj su pristigla dva lista: Lumen, školski list Srednje škole Čakovec, učenica urednica je Ivona Sabol, a voditeljica urednica profesorica Vesna Prepelić-Đuričković te Čagi, školski list Gimnazije Josipa Slavenskog Čakovec čija je učenica urednica Katja Siročić, a voditeljica urednica profesorica Martina Mavrek. Oba lista predložena su za državnu smotru LiDraNo 2019.

        Za državnu Smotru predlažu se i radijska emisija Beskorisno znanje čiji su urednici David Košić i Greta Lajtman, učenici Gimnazije Josipa Slavenskog Čakovec, a rad je nastao pod mentorstvom profesorice Zdravke Skok te radioreportaža Bilo mi je prvi put koju su uredile učenice Srednje škole Čakovec Ivona Colarić i Megi Kutnjak. Njihova je mentorica profesorica Tina Novak.

          U dramsko-scenskom izrazu učenici međimurskih srednjih škola predstavili su se kroz 5 skupnih i 11 pojedinačnih nastupa. Povjerenstvo za dramsko-scenski izraz, na čelu s državnom izbornicom Stephanie Jamnicky, izdvojilo je dva skupna i jedan pojedinačni nastup te ih predložilo za predstavljanje na državnoj Smotri ovogodišnjeg LiDraNa. Tako je u konkurenciji skupnih nastupa za državnu razinu predložena dramsko-scenska igra Živjeti zajedno koju su izveli učenici Srednje škole Prelog pod ravnanjem profesorice Đurđice Katanec te dramsko-scenska igra Se ti je to noro u izvedbi učenica Srednje škole Čakovec koje je za nastup pripremila profesorica Aleksandra Pleh.

                U kategoriji pojedinačnih nastupa za državnu Smotru predložena je Marija Duhović, učenica Ekonomske i trgovačke škole Čakovec koja je izvela monolog Kučakov bajs, a čija je mentorica profesorica Dijana Fric.

      Spomenimo i to da je u okviru ovogodišnje Smotre nastao opsežan zbornik radova koji je oblikovala, ali isto tako i osmislila cjelokupni grafički i vizualni identitet Smotre profesorica Suzana Šestan. Izložbu pristiglih radova u čakovečkom Centru za kulturu osmislio je profesor Andrija Večenaj, a predsjednica Povjerenstva za organizaciju  LiDraNa 2019. bila je profesorica Tamara Oletić.

                Ovogodišnja županijska Smotra LiDraNa pokazala je kako, unatoč tome što je Međimurje relativno mala sredina, ne nedostaje mladih, kreativnih ljudi i kako nam je budućnost, barem po tom pitanju, svjetla i izvjesna.

 

Fotografije

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju