2015-05-13 11:28:05

Opet državni prvaci

         Tehnička škola Pula bila je od 23. do 25. travnja 2015. godine domaćin XX. Državnog natjecanja učenika/ca graditeljskih i geodetskih škola Republike Hrvatske u znanjima i vještinama građenja. 

Učenici Graditeljske škole nastupili su u sedam disciplina: zidar, tesar, keramičar‐oblagač, soboslikar‐ličilac, monter suhe gradnje, nosive konstrukcije i arhitektonske konstrukcije. Svi su oni pokazali  izuzetno znanje i vještine svog zanata pa tako ni rezultati nisu izostali. Najsjajnijim odličjem okitio se Nikola Vinko, učenik 3.f razreda u disciplini monter suhe gradnje, a kojeg je za natjecanje pripremila mentorica Ljiljana Tepavac-Kocijan, dipl.ing. Sjajno drugo mjesto osvojio je Mario Jurak iz 3.e razreda u disciplini keramičar oblagač, pod mentorstvom Nenada Horvata, str.nast. Ne zaboravimo spomenuti ni učenika također iz 3.e razreda Marija Fotaka kojemu je u disciplini tesar, pod vodstvom mentora Ivan Ciglara, dipl.ing., pobjedničko postolje izmaklo za 1. bod te je bio četveroplasirani. Boje Graditeljske škole Čakovec branili su i Gordan Horvat, 3.e – mentor Dragutin Horvat u disciplini zidar, koji je osvojio 6. mjesto, kao i Matija iz Cimerman iz 4.a razreda koji se natjecao u disciplini arhitektonske konstrukcije pod mentorstvom Darinke Kalšan, dipl.ing.  Antonio Jalušić,  također iz 4.a razreda, u disciplini nosive konstrukcije, pod mentorstvom Đurđe Plavljanić, dipl.ing. bio je osmoplasirani.

            Postignuti rezultati  pokazatelj su kako su znanje i vještine na našoj strani i da postoji itekako opravdan razlog zbog kojeg se svrstavamo među najbolje graditeljske škole u Republici Hrvatskoj.

 

Fotografija


Graditeljska škola Čakovec