2015-05-13 10:26:55

Dan Graditeljske škole Čakovec

       Graditeljska škola Čakovec 30. travnja je po pedeset i četvrti put proslavila svoj dan. Tog su se dana zbrojili dosadašnji rezultati, kako bismo u finiš godine ušli još energičnije i motiviranije za sve obveze koje nas očekuju do kraja školske godine.

  

U srijedu, 29. travnja u međusmjeni je za sve učenike i nastavnike upriličen kratki program u kojem su se stihovima H. Đubrana predstavile Ena Jagec i Barbara Delladio, pod vodstvom profesorice Emilije Kovač, u nastavku je sve nazočne svojim osebujnim glasom počastio je Karlo Bogdan, kojeg je za nastup pripremio profesor Zvonko Ladić, izvevši jednu međimursku pjesmu, a program je završio plesnom točkom „domskog dvojca“ – Roberta Kašića i Dine Cvetinića, koji su izveli točku s kojom su na državnoj domijadi zauzeli prvo mjesto. Svim nazočnima obratila se i ravnateljica škole, Srebrenka Pongrac, dipl.ing. istaknuvši kako je temelj svakog školskog uspjeha međusobna suradnja učenika i nastavnika, uz, naravno, nezaobilazni rad i zalaganje. Nakon svečanog dijela uslijedilo je druženje „najboljih prijatelja“ svih razreda, koji su izabrani povodom obilježavanja „Dana ružičastih majica“ (borba protiv vršnjačkog nasilja) te je za njih upriličen mali domjenak na kojem su im uručene diplome.

            Središnja svečanost obilježavanja Dana škole odvijala se  30. travnja u prostorima Centra za kulturu gdje je, uz kraći prigodni program, zatvorena izložba radova nastavnika likovne umjetnosti Graditeljske škole Čakovec pod nazivom Oblikovanje prostora – oblikovanje u prostoru te je otvorena izložba radova maturanata Škole nazvana Drugi dio priče.

            Kako se „rođendan“ naše škole poklapa s Danom županije, svoj udio dali smo i u tom obilježavanju. Naime, učenici i nastavnici naše škole – članovi školske učeničke zadruge Krugg u središtu Grada prezentirali su aktivnosti pojedinih sekcija Zadruge, a svi zainteresirani mogli su nabaviti neki od proizvoda koji su nastali u okviru tih sekcija.

 

Fotografije


Graditeljska škola Čakovec