2015-05-05 16:47:36

Izložba fotografija Međimurska vjenčanja

U petak, 24. travnja 2015. godine je u predvorju sportske dvorane Graditeljske škole Čakovec otvorena prva samostalna izložba učenika pod nazivom „Međimurska vjenčanja“. 

Prvotna ideja učenika 3. d razreda – smjer medijski tehničar i web dizajner, posebice  učenica Marine Mezga i Željke Hajdarović te njihovog razrednika i mentora Krunoslava Bedija, bila je da se skupi što više starih fotografija vezanih uz Međimurje i Međimurce. Učenici su iz svojih obiteljskih fototeka donosili stare fotografije koje su se skenirale i bit će objavljene na facebooku u grupi Međimurci i Međimurke. Ranije spomenute učenice su, oduševljene brojem skupljenih fotografija, odlučile ići korak dalje i napraviti izložbu na kojoj su izložile fotografije s međimurskih vjenčanja. Sav posao, koji nije bio nimalo lagan, odradile su same učenice, uz pomoć nekolicine profesora i drugih učenika. Napravile su izbor fotografija koje će biti izložene, osmislile program otvaranja izložbe, nabavile opremu za vjenčanja (bukete, haljine, velove, muška odijela…), dizajnirale plakat i pozivnice za izložbu, vodile program na otvaranju izložbe…

             Na samom otvaranju izložbe djelić atmosfere s vjenčanja prenio je KUD Žiškovec u svom glazbenom nastupu, a autentičnosti su pridonijeli učenici i učenice odjeveni u narodne nošnje. U predahu su svi prisutni mogli uživati u tradicionalnim međimurskim svatovskim kolačima.

            Otvaranju je nazočio velik broj učenika i uzvanika što je pokazatelj da su ovakvi učenički projekti i više nego dobrodošli te da bi ih u budućnosti trebalo biti i više. 

 

Fotografije


Graditeljska škola Čakovec