2015-02-18 12:01:43

Valentinovo i maškare u Graditeljskoj školi Čakovec

U našoj školi je već tradicionalno obilježen dan zaljubljenih -  Valentinovo. U petak, 13. veljače za sve učenike i nastavnike jutarnje i popodnevne smjene održan je kratak program. 

 

O povijesti ovog dana nešto više smo mogli čuti od učenica 1.c  te 2.c razreda, a što su o ljubavi rekle slavne ličnosti prenijele su nam učenice 1.c razreda, koje pohađaju englesku grupu  pod vodstvom profesorice Dušanke Kocijan. Da ne bi sve ostalo na riječima pobrinuli su se Valentina Čurin iz 4.a, Jelena Gunc iz 3.c razreda, uz pomoć našeg bivšeg učenika Ivana Kralja, koji su za nas izveli nekoliko prigodnih ljubavnih pjesama. Toga dana dijelila su se i ljubavne poruke koje su učenici jedni drugima kroz tjedan ubacivali u „ljubavnu kutiju“  postavljenu u holu škole. Ne smijemo zaboraviti spomenuti ni one koji su se pobrinuli da škola toga dana zablista u „valentinovskom ruhu“. Naime, učenice 3.c razreda, uz sugestije profesora Krešimira Hlebeca, predvorje škole ukrasile su srcima i ljubavnim porukama.

         U utorak, 17. veljače prigodno smo obilježili najluđi dan u godini – Fašnik. Učenici i pojedini nastavnici su nas nanovo iznenadili svojom kreativnošću i originalnošću u maskiranju. Toga dana školom su šetali moranari, „ludi znanstvenici“, „crkveni ljudi“, liječnici…  Da bismo nagradili njihovu kreativnost za njih smo organizirali mali maskenbal u jutarnjoj i popodnevnoj smjeni na kojem su nam se maske podrobnije predstavile te nas nasmijale do suza, a ocjenjivačko povjerenstvo sastavljeno od učenika prosuđivalo je koje su to maske zaslužile titulu najboljih i najoriginalnijih. Najbolje maske nagrađene su prigodnim nagradama – čokoladama i keramičkim radovima naših učenika.

 

Fotografije


Graditeljska škola Čakovec