2014-11-19 15:43:55

Projekt „Čitaj mi“

U povodu Europske godine čitanja naglas, koju je proglasila Europska organizacija za promicanje čitanja EU READ, pokrenuta je nacionalna kampanja "Čitaj mi!", s ciljem isticanja važnosti čitanja naglas u razvijanju čitalačkih navika i vještina djece.

Hrvatska istraživanja pokazuju kako se djeci nedovoljno čita te kako to negativno djeluje na njihov uspješan i pravilan razvoj. I naša se škola uključila u kampanju. Čitanjem naglas, prošle smo se školske godine  družili s  učenicima 4. b razreda I. osnovne škole Čakovec te s djecom iz vrtića Bambi.

Ove smo školske godine u Mjesecu hrvatske knjige nastavili prošlogodišnji projekt, ali smo ovaj put gostovali u dječjem vrtiću „Žibeki“ u Brezju. Anamarija, Tea, Matej i Lucija, učenici 2. i 4. razreda, uz pomoć svojih profesorica, mališanima su pročitali uvijek aktualnu „Ježevu kućicu“, a da bi doživljaj bio potpun svi zajedno smo, uz pratnju Valentine na gitari, otpjevali nekoliko dječjih pjesmica.

Sve je prošlo u smijehu i veselju, oduševljenje susretom bilo je obostrano i s nestrpljenjem očekujemo neku novu priliku da za druženje.


Graditeljska škola Čakovec