2014-05-07 10:01:16

Dan škole na drugačiji način

U petak, 2. svibnja 2014. obilježili smo Dan Graditeljske škole Čakovec.  Ove je godine obilježavanje bilo nešto manje tradicionalno. Sve je započelo govorom ravnateljice Srebrenke Pongrac, dip.ing., koja nas je uvela u zbivanja toga dana. 

Najprije smo razgledali izložbu najboljih završnih radova naših maturanata. Slijedilo je poučavanje: mi nastavnici smo tog dana zamijenili uloge s našim učenicima, koji su  nam otkrili tajne svog zanata. Podučavali su nas izradi keramike na lončarskom kolu, oslikavanju tijela, crtanju (na postavljenim štafelajima i na manjem formatu papira) te grafičkom dizajnu. Nakon iscrpnih, ali izuzetno poučnih, zanimljivih i zabavnih radionica slijedio je sportski susret. Tradicionalno se na Dan škole odigrava malonogomentni dvoboj između maturanata i nastavnika. Susret je završio uvjerljivom pobjedom maturanata rezultatom 8:1.

Ugodno druženje nastavilo se uz slatke i slane domaće delicije naših djelatnica,  gulaš i roštilj koji su pripremili naši muški djelatnici i milozvučne zvukove tamburica kojima su nas razveselili naši djelatnici i učenici.

 

Fotografije


Graditeljska škola Čakovec