2014-04-28 10:17:15

Čitanje s Mravićima

Drugi dio projekta Čitaj mi održali smo posjetivši dječji vrtić "Bambi", gdje smo se družili  sa skupinom "Mravići". Ona obuhvaća 32 mališana uzrasta od 5 do 7 godina, od kojih je, na našu sreću tog dana (4. travnja) bilo dvadesetak pa smo uspijevali nekako slijediti njihovu energiju i zadržavati pažnju na pripremljenom programu.

Malci su s oduševljenjem slušali naše pjesmice, a nisu posustajali ni kad smo postavljali zagonetke. Očarali su nas svojom komunikativnošću, otvorenošću i željom da sudjeluju u svemu tako da su najljepši momenti bili kad smo pjevali i recitirali zajedno. Oni su nerijetko igrali na snagu, a nama čast starijih nije dopuštala da se predamo samo tako pa smo se trudili biti čujni. Naša udružena radost  razvila  se gotovo do urnebesa  kad smo gromoglasno izveli pjesmu "Nije lako bubamarcu".

Da sve ne bi bilo na nama, mali Mravići za nas su izveli svoje pjesme i pokazali koliko su dobri u poznavanju abecede i brojenju. Mi, veliki,  na trenutak smo odlutali od svojih nerješivih tinejdžerskih briga, a mališani su, nadamo se, od nas naučili ponešto novo. Ja sam se na sat vremena vratila u djetinjstvo i baš mi je bilo dobro!

Uzvratni suret s Mravićima održat će se u našoj školi krajem travnja. Potrudit ćemo se da bude nezaboravan.

       Marija, Tena, Simona, Matej, Stela, Laure, Tea, Lucija, Valentina, Emilija

 

Fotografije


Graditeljska škola Čakovec