2010-12-03 09:43:00

Tražili smo „naj prijatelje“ u prvim razredima

Svake se godine 23. studenoga u svijetu obilježava Međunarodni humanitarni dan kako bi se ljude podsjetilo na nužnost ulaganja u vlastitu dobrotu.
Često se kaže - ruke koje pomažu - mogu promijeniti svijet.

Stoga se i naša škola pridružila ovoj akciji te pokrenula aktivnost traženja „naj prijatelja“ među učenicima prvih razreda. „Naj prijatelji“ bi morali zadovoljavati određene kriterije: spremnost pomaganja kolegama/icama u razredu pri svladavanju gradiva, pisanju referata i domaćih zadaća, njegovanje prijateljskih odnosa sa svim učenicima u razredu, korektan odnos prema svim nastavnicima, djelatnicima škole i prema školskim obvezama te poticane razrednih kolega na rad, učenje i neizostajanje s nastave.

Učenici su, u suradnji sa svojim razrednicima, na satima razrednog odjela odabrali „naj prijatelje“, vodeći se pritom navedenim kriterijima. Ovu laskavu titulu ponijeli su sljedeći učenici/ice: Tajana Lončarić, 1.a, Ivana Banfić, 1.b, Lucija Vrbanec, 1.c, Lana Vibovec, 1.d, Dario Ježovita, 1.e, Matija Klekar, 1.f, Andrea Fučec, 1.g, Neno Škvorc, 1.h i Slađan Oršoš, 1.i.

Za njih je u četvrtak, 25. studenog organizirano druženje u školskoj knjižnici uz malu zakusku, na kojem su se „naj prijatelji“ predstavili jedni drugima te na taj način upoznali i postavili temelje za razvoj novih prijateljstava.

Iskrene čestitke svim „naj prijateljima“ uz želju da i u budućnosti nastave djelovati u skladu sa stečenom titulom.

Fotografije


Graditeljska škola Čakovec