2010-11-18 14:31:00

Međunarodni dan srednjoškolaca obilježen štafetnim igrama

Vijeće učenika Međimurske županije je 17. studenog  2010. godine, po preporuci Nacionalnog  vijeća učenika Republike Hrvatske i Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa,  po drugi puta obilježilo Međunarodni dan srednjoškolaca.

Ove godine je, na inicijativu Vijeća učenika Međimurske županije, u njegovo obilježavanje uključen velik broj učenika međimurskih srednjih škola. Obilježavanje je započelo 17 minuta do 11 sati čitanjem Deklaracije o pravima srednjoškolaca u pojedinim razrednim odjelima, a time je i završilo 11 minuta do 17 sati.

 Središnji program održao se u Sportskoj dvorani Graditeljske škole Čakovec, gdje su upriličene štafetne igre u kojima su sudjelovale ekipe iz svih međimurskih srednjih škola, a koje je popratilo bodrenje vjernih navijača.

Učenici su snage odmjerili u 6 igara: prelaženju poligona s loptom u ruci, vođenju i nošenju košarkaške lopte, nošenju ženskih članica ekipe, skakanju s pilates loptama i njihovom nošenju, igri alke, čiji je cilj bilo bušenje balona te skupljanje balona iz označenog područja. U igrama spretnosti, brzine i vještine najboljima su se pokazali učenici iz Srednje škole Prelog, osvojivši prvo mjesto. Drugoplasirana je bila ekipa čakovečke Gimnazije, a treće mjesto osvojila je ekipa Ekonomske i trgovačke škole.

Naša škola plasirala se na peto mjesto i zbog toga nikako nismo nesretni jer su o najboljima odlučivale nijanse. Boje Graditeljske škole Čakovec branili su: Denis Maček – kapetan ekipe, Kristina Gudlin i Adrijana Skec iz 2.d razreda te Nikola Strahija, Ivan Novak i Elena Grgičin iz 1.b razreda. Za sve sudionike, ali i ostale učenike i posjetitelje pripremljena je okrjepa u obliku čaja, a učenice su posjetiteljima dijelile promotivne letke Vijeća učenika Međimurske županije.

Druženje je završeno obraćanjem Klare Đurkin, predsjednice Vijeća učenika Međimurske županije svim nazočnima, koja je u svom govoru zahvalila svim sudionicima i posjetiteljima  te izrazila želju da se iduće godine Međunarodni dan srednjoškolaca još svečanije obilježi.

 

Fotografije


Graditeljska škola Čakovec