2010-10-26 12:18:00

Mjesec hrvatske knjige u Graditeljskoj školi Čakovec

U povodu Mjeseca hrvatske knjige Ogranak Matice hrvatske Čakovec, Knjižnica i čitaonica Nikola Zrinski te Graditeljska škola Čakovec održat će u petak, 5. studenog, s početkom u 12,00 sati, u predvorju sportske dvorane Graditeljske škole Čakovec promociju pretiska knjige dr. Anđele Horvat „Spomenici arhitekture i likovnih umjetnosti u Međimurju“.

Predstavljanje knjige popratit će izložba fotografija Damira Klaića „Međimurski pilovi“ i recital pjesama iz opusa Nikole Pavića „Međimurski kipci“, koji će izvesti recitatori Graditeljske škole Čakovec.

U edukativnom dijelu priredbe dr.  Stjepan Hranjec, predsjednik Ogranka Matice hrvatske Čakovec, govorit će o kulturološkoj važnosti  knjige Anđele Horvat, tajnica Povijesnog društva Međimurja Ivana Puzak, prof., osvrnut će se na graditeljsku baštinu Međimurja, a dipl. ing. arh. Zoran Pazman, ravnatelj Graditeljske škole Čakovec, govorit će o obrazovanju za graditeljsko nasljeđe u Graditeljskoj školi Čakovec.

Ova je  priredba ujedno i prva od svečanosti  kojima će se tijekom godine obilježavati 50. obljetnica Graditeljske škole Čakovec, događaja koji je okosnica radne koncepcije ove ustanove u aktualnoj nastavnoj godini.


Graditeljska škola Čakovec