2010-10-15 10:13:00

Dani zahvalnosti za plodove zemlje - dani kruha

Dani kruha – dani zahvalnosti za plodove zemlje – obilježavaju se svake godine tijekom listopada u dječjim vrtićima, osnovnim i srednjim školama, učeničkim domovima, ustanovama za odgoj i obrazovanje djece s teškoćama u razvoju. Svečanostima Dana kruha, uz molitvu, blagoslov i simbolično blagovanje kruha zahvaljujemo Bogu na svim plodovima, radostima, uspjesima i darovima kojima smo tijekom godine kao narod i kao pojedinci bili podareni.

Obilježavanje Dana kruha  pridonosi potpunijem odgoju i obrazovanju za zaštitu okoliša, upoznavanju i očuvanju biološke raznolikosti Hrvatske, podizanju svijesti o ekološkoj poljoprivredi i zdravoj prehrani, a temelji se na izgrađivanju pozitivnih stavova i stvaranju pravilnog emocionalnog odnosa djeteta–učenika i prirode.

U našoj  školi Dani kruha su prigodno  obilježeni  u holu škole, a članovi novinarske grupe  i svi koji su u četvrtak, 14. listopada, svratili u školsku  knjižnicu mogli su uživati u  tradicionalnim domaćim kolačima koje su za njih pripremile knjižničarke škole.

 

fotografije


Graditeljska škola Čakovec