2008-01-17 00:00:00

ZIMSKE RADIONICE U GRADITELJSKOJ ŠKOLI ČAKOVEC

U vrijeme zimskog odmora učenika, od 7.do 11.siječnja 2008., u Graditeljskoj školi Čakovec održane su kreativne radionice za velik broj zainteresiranih učenika.
Posebno su bili aktivni u radionicama crtanja, oblikovanja keramike, lončarskom kolu i izradi maketa.
Izuzetno atraktivna bila je radionica FUZIJA STAKLA, u kojoj su na poseban način objedinjeni kreativan rad s keramikom i staklom.

Zahtjevna znanja u pripremi, obradi i pečenju u specijalnoj peči za staklo učenice i profesorice uspješno su svladale pa su vitrine škole obogaćene njihovim uratcima. Voditeljica radionice nastavit će s obučavanjem budučih polaznika radionice i u vrijeme nastave.
U vrijeme zimskog odmora održane su i pripreme za upis na fakultet u području crtanja i perspektive za zainteresirane učenike Gimnazije i Graditeljske škole Čakovec.

Radionica stakla

Radionici je prisustvovalo četiri polaznika. Prvi dan stiskali su se zubi od treme i straha dok se učilo rezati staklo. Rezanje je brzo savladano specijalnim uljnim nožićima, a potom se krenulo na korištenje pigmenata i raznih kreacija obojenja. Radilo se na temelju skica. Strast rada u novom materijalu i eksperimentiranje oduševilo je polaznike. Stalnim pokusima otkrivali smo kako ćemo iskoristiti najbolje nove ponudene materijale i specijalnu peć za fuziju stakla koju nam je Graditeljska škola osigurala zahvaljujući programima Cards projekata.
Radionica će nastaviti raditi kao izborna nastava tijekom drugog polugodišta i dalje.
Bajkovitost stakla želimo približiti kroz par fotografija.

Prof. Mr.art Vesna Osojnički, ak. kiparica

više fotografija-radionica stakla

više fotografija-zimske kreativne radionice


Graditeljska škola Čakovec