2022-11-08 20:03:55

Terenska nastava u Zagreb učenika dizajna keramike

Učenici 4.c razreda smjera Dizajner keramike su u utorak 08.11.2022. u pratnji svoje nastavnice stručnih predmeta Darije Dujam, mag.art. i nastavnika povijesti Marka Dolara, na zanimljiv način spojili nastavu struke i obilazak znamenitosti grada Zagreba u okviru terenske nastave.

Uz stručno vodstvo nastavnika obišli su Galeriju Ulupuh i razgledali jednu od najstarijih sekcija za keramiku, porculan i staklo i godišnju izložbu žiriranih radova na temu „Homo kiborg“.
Nakon kratke šetnje do Gornjeg grada učenici su imali prilike vidjeti originalnu verziju brončanog kipa „Dječaka“ akademskog kipara Tomislava Ostoje na  Vranyczanyjevoj poljani, kakav je prije otuđenja krasio i ulaz u dvoranu Graditeljske škole Čakovec.

U galeriji Klovićevi dvori  razgledali su zanimljivu izložbu iz područja robotike, koja spaja znanost i tehnologiju „World of robots“, kao najveću izložbu robota u regiji. Na kraju ne manje zanimljiv bio je posjet Muzeju suvremene umjetnosti Zagreb, koji je živo mjesto stvaranja, izlaganja, interpretiranja i čuvanja suvremene umjetnosti u svim njezinim pojavnostima. 

Ovom izvanučioničkom terenskom nastavom učenici su upoznali suvremenu umjetničku scenu u gradu Zagrebu, povezali umjetnost oblikovanja keramike s novim tehnologijama i prepoznali najnovija dostignuća u keramici, porculanu i staklu.

foto-galerija terenske nastave


Graditeljska škola Čakovec