2010-09-20 17:59:00

Izmjene liste prioriteta i objava konačnih rang-lista

Još jednom podsjećamo sve kandidate da je do 17. rujna 2010. godine u 23.59 sati bilo moguće mijenjati prioritete studijskih programa, brisati neke studijske programe s liste, dodavati nove studijske programe, u okviru već prije položenih razina obveznih predmeta te izbornih predmeta (ukoliko visoko učilište nije odredilo raniji rok prijave) te odustati od prijave svih studijskih programa.

Dana 19. rujna 2010. godine u 10.30 sati kada budu objavljene konačne rang-liste kandidata po prijavljenim studijskim programima pa do 25. rujna 2010. godine u 23.59 sati, kandidati će imati mogućnost potvrditi namjeru upisa za bilo koji studijski program na kojemu su ostvarili pravo upisa, tj. našli se unutar upisne kvote. Kandidat ima na raspolaganju 48 sati da potvrdi namjeru upisa te molimo sve kandidate, koji ostvare pravo upisa na neki studijski program, da to učine što je prije moguće i ne zauzimaju nepotrebno dugo mjesto niže rangiranim kandidatima.

Nakon što kandidat odabere studijski program za koji želi potvrditi namjeru upisa klikom na Potvrdu namjere upisa, potrebno je kliknuti na poveznicu Potvrđujem namjeru upisa na odabrani studij iznad prikaza rezultata. Na stranici koja će se potom otvoriti kandidat treba unijeti svoj TAN čime će namjera upisa biti potvrđena.

Ako kandidat ostvari pravo upisa na jedan ili više studijskih programa koji su niže na njegovoj listi želja, ali ne i na svoj prvi izbor, potvrdit će namjeru upisa na jedan od tih studijskih programa. Potvrdom namjere upisa na jednome studijskome programu svi studijski programi koji su označeni crvenom bojom bit će obrisani. Na taj će način kandidat osloboditi mjesto na onim rang-listama na kojima je također stekao pravo upisa ili su niže na njegovoj listi želja. Međutim, taj kandidat i dalje ostaje na rang-listama onih studijskih programa koji su pozicionirani više na njegovoj listi želja, a na kojima trenutačno nije stekao pravo upisa Ukoliko kandidat ne želi čekati da se navedeno mjesto koje je više na njegovoj listi prioriteta oslobodi, već je zadovoljan sa studijskim programom na koji je potvrdio namjeru upisa, tada je moguće obrisati sve preostale studijske programe klikom na Brišem u stupcu Brisanje s rang-liste. Za njega je time postupak završen, konačno je potvrdio svoj izbor te dobio upisni broj i može se obratiti visokome učilištu za čiji je studijski program potvrdio namjeru upisa kako bi ga uputili u daljnji postupak upisa.Objavljeno: 19.9.2010, 12:06 na www.postani-student.hr


Graditeljska škola Čakovec