2022-10-28 09:04:44

Predstava „Imamo li izbora?“ u Graditeljskoj školi Čakovec

U petak, 28. listopada 2022. godine, s početkom u 17,00 sati u sportskoj dvorani Graditeljske škole Čakovec održat će se predstava forum teatra "Imamo li izbora?".

Predstava "Imamo li izbora?" bavi se višestrukom opresijom koju trpe Romkinje u Hrvatskoj: kao žene u izrazito patrijarhalno ustrojenim zajednicama te kao žrtve rasizma većinske populacije. Priču su u cijelosti kreirale te je izvode mlade Romkinje i Romi iz Međimurja, Zagreba i Slavonskog Broda, okupljeni/e oko Romske organizacije mladih Hrvatske i Centra za kazalište potlačenih - POKAZ, a na osnovu iskustava iz sredina iz kojih dolaze.

Predstava se realizira u formi forum teatra, najpoznatije metoda kazališta potlačenih koje je razvio brazilski dramaturg i dramski pedagog Augusto Boal 1970-ih godina za vrijeme vojne diktature u Brazilu. Takav tip teatra poziva gledateljice i gledatelje da aktivno sudjeluju u raspravi o događajima koje vide na pozornici te potiče da svojim intervencijama utječu na njihov razvoj.

Predstavu organizira Status M kao dio projekta 4O: Otkrivanje, osvještavanje, osnaživanje i organizacija za ljudska prava, a kojeg provodi u partnerstvu s organizacijama Inicijativa mladih za ljudska prava, Europski dom Vukovar, Projekt građanskih prava Sisak i Arterarij.

Projekt 4O: Otkrivanje, osvještavanje, osnaživanje i organizacija za ljudska prava je kroz EGP financijski mehanizam podržan sredstvima Islanda, Lihtenštajna i Norveške u okviru Fonda za aktivno građanstvo.

 

Fotografije


Graditeljska škola Čakovec