2022-10-18 15:33:45

Srebrna i brončana medalja na 20. međunarodnoj izložbi inovacija

Od 13. do 15. listopada u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu održavala se 20. međunarodna izložba inovacija ARCA 2022. Organizator izložbe bila je Hrvatska zajednica inovatora, a na izložbi je predstavljeno više od 200 inovacija i novih tehnologija iz gotovo svih područja ljudskog rada, od industrije do svakodnevnice.

 

Svoje inovacije izlagali su timovi iz privatnog i javnog sektora, akademske zajednice i znanstvene ustanove te inovativne tvrtke i startupovi iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Republike Sjeverne Makedonije, Katara, Njemačke, Turske, Kine, Irana, Poljske, Srbije i Slovenije.

Na izložbi su se predstavili učenici i nastavnici naše škole svojim radovima. Osim što su naši radovi plijenili pažnju posjetitelja i drugih izlagača, ocjenjivački sud je također prepoznao njihovu vrijednost dodijelivši im srebrnu i brončanu medalju. Srebrnu medalju osvojio je profesor Milan Čatlaić i grupa učenika predstavivši se s programom dizajnerskog namještaja i elemenata opreme interijera, dok je brončana medalja otišla u ruke profesora Petra Križnara i njegovih učenika koji su na izložbi predstavili svoju suvremenu inovativno oblikovanu keramiku.

Čestitamo našim nastavnicima i učenicima na iznimnom trudu, kreativnosti i inovativnosti, ali i zahvaljujemo na izvrsnoj promociji škole i strukovnog obrazovanja općenito.

 

Fotografije


Graditeljska škola Čakovec