2022-04-11 17:06:40

Veliki uspjeh naših učenika na Državnom natjecanju u futsalu

Učenici Graditeljske škole Čakovec i članovi  ŠSD Graditelj su, nakon osvajanja Županijskog natjecanja u futsalu, otputovali na završnicu natjecanja, odnosno na Državno natjecanje u Poreč. Završnica se održavala u razdoblju od 2. do 3. travnja u organizaciji Hrvatskog školskog sportskog saveza. 

U prvom djelu naši su se dečki jako držali držali; u prvoj utakmici slavili su 3:2 te došli do prve pobjede u grupi. U drugoj utakmici također su izborili pobjedu, i to s visokih 4:0, te su time izborili četvrtfinale.

U četvrtfinalu su snage odmjerili s ekipom iz susjedne županije te nakon rezultata 3:3 u regularnom dijelu i boljim izvođenjem šesteraca prošli u polufinale. U polufinalu ih je dočekala ekipa ŠŠD “Kune” iz Osijeka koja je imala nešto više sportske sreće i pobijedila rezultatom 4:3.  Odmah nakon toga slijedila je  utakmica za treće mjesto u kojoj ovog puta  sreća nije bila na našoj strani, naime, treći put na samom natjecanju o rezultatu su odlučivali šesterci, a ovaj put, za razliku od prethodna dva,  protivnička ekipa („Elektron“ Rijeka) bila je nešto spretnija od naše i slavila s rezultatom 6:4.

Iako nam je medalja izmakla za dlaku, nikako nismo nezadovoljni i tužni. Ovo je zaista velik uspjeh i svim učenicima, kao i njihovom voditelju, treba čestitati što su  jako dobro predstavili našu županiju. Boje naše škole i županije branili su: Filip Čalopek, Niko FrančićDejan JakčinMaksim MutvarLovro Novak,  Borna Sabolčec David Težak Robert Vugrinec,  Roko Zrna i Josip Žganec. Ovu uspješnu ekipu  vodio je profesor Graditeljske škole  Dominik Hrženjak.

 

Fotografije


Graditeljska škola Čakovec