2022-03-02 10:10:41

Natjecanje – izložba učenika osnovnih i srednjih škola iz područje vizualnih umjetnosti i dizajna – LIK2022

            Ove su godine učenici od 1. do 4. razreda srednjih umjetničkih škola iz smjera vizualne umjetnosti i dizajna u 3 A kategoriji dobili zadatak da osmisle i izrade crtež na temu ljudskog tijela. Iz Graditeljske škole Čakovec sudjelovalo je sveukupno 19 učenika koji su ostvariti svoj likovni rad - crtež na temelju interdisciplinarnog istraživanja i istraživačkog plana u tradicionalnoj ili digitalnoj likovnoj tehnici.

Tijekom natjecanja učenici su eksperimentirali s likovnim materijalima u postupku rada te istraživali osobni rukopis kako bi izradili svoj likovni rad.  Na temelju usvojenih znanja o pojedinim umjetničkim djelima, uz zadane tematske pojmove ( čovjek, umjetna inteligencija, tehno-identitet, gen, tehnoznanost...), učenici su u skladu s različitim društveno-povijesnim i informacijsko-tehnološkim aspektima u radu povezali stečeno znanje i iskustva iz svakodnevnoga života, te ostvarili konceptualno i vizualno različita i zanimljiva likovna djela.

Nakon dvosatnog rada, rezultati školskog natjecanja LIK2022 u 3A kategoriji su sljedeći: Sara Denžić 3.c - 1 mjesto (mentor Suzana Šestan mag. dizajna), Veronika Hlebec 2.c - 2 mjesto (mentor Dario Štokić akad. slikar-grafičar), Kristina Pergar 4.c - 3 mjesto (mentor Krešimir Hlebec akad. slikar).   

Ovim putem čestitamo svim učenicima koji su se natjecali i ostvarili zapažen uspjeh u svojim likovnim radovima. Njihova djela mogu se vidjeti na izložbi koja se nalazi u holu Graditeljske škole Čakovec.

 predsjednik Povjerenstva
                                                dr. sc. Petar Križnar, mag. primijenjene umj.-keramike

fotogalerija - izložba radova


Graditeljska škola Čakovec