2022-01-06 22:16:01

Svečano otvaranje Zimske škole informatike

U ponedjeljak 3. siječnja 2022. godine svečano je otvorena 27. zimska škola informatike, a domaćini su Međimurska županija, Grad Čakovec, odnosno naša škola. Uz domaćine, predstavnike županijske i gradske vlasti te ravnatelje dviju čakovečkih škola, svečanom otvaranju nazočili su i državni tajnik Središnjeg ureda za razvoj digitalnog društva, dekanica Fakulteta organizacije i informatike, direktor Tehnološko-inovacijskog centra Međimurje i ravnatelj Metalske jezgre, kao i predstavnici Hrvatske zajednice tehničke kulture te voditelj Centra izvrsnosti iz informatike Međimurske županije i predsjednik udruge Mladi informatički stručnjaci.

Svi oni izrazili su zadovoljstvo i ponos hrvatskim učenicima i nastavnicima koji su ime naše domovine časno branili na brojnim međunarodnim natjecanjima, ali i sjajno ga obranili. U prilog tome ide činjenica kako su naši učenici dosad na međunarodnim natjecanjima iz informatike osvojili čak 14 odličja, što je više nego što su osvojili iz svih ostalih područja zajedno. Dokaz je to da imamo izvrsne učenike koji ne uče, već žive informatiku, a u tome ih svesrdno potiču i usmjeravaju njihovi nastavnici. Istaknuto je i kako su ta ista djeca temelj naše sadašnjosti i nada za bolju, uspješniju i svijetliju budućnost.

Za prigodni program pobrinuo se zbor III. OŠ Čakovec, otpjevavši nekoliko prigodnih pjesama.

Podsjetimo da će se u prostorima naše škole do 8. siječnja održavati radionice za oko 80 učenika iz cijele Hrvatske, a radit će se prvenstveno na poučavanju algoritama i programskih jezika. Predavanja i radionice će održavati uspješni hrvatski informatičari i nosioci olimpijskih medalja s međunarodnih informatičkih olipmijada.

Više informacija o Zimskoj informatičkoj školi možete pronaći na stranicama Međimurske županije.

Fotografije


Graditeljska škola Čakovec