2022-01-03 10:54:50

Najbolji informatičari u Čakovcu od 2. do 8. siječnja 2022. godine

Graditeljska škola Čakovec suorganizator je 27. zimske škole informatike koja će od 2. do 8. siječnja 2022. godine u Međimurskoj županiji okupiti 40-ak najboljih mladih informatičara iz cijele zemlje, bivše olimpijce i uspješne IT stručnjake. 

Glavni organizator događaja je Hrvatski savez informatičara, suorganizatori udruge Mladi informatički stručnjaci (MIS) i Međimurski informatički klub (MIK), a isti se odvija pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske i Hrvatske zajednice tehničke kulture te podršku Međimurske županije, Grada Čakovca i Fakulteta organizacije i informatike (FOI). Organizacijom 27. zimske škole informatike žele se dodatno obrazovati mlade i darovite informatičare osnovnih i srednjih škola iz cijele države, od početnih do naprednih, a nastavnike svih struka osposobiti kako bi lakše uveli informacijske i komunikacijske tehnologije u nastavu.

Temeljem dosadašnjih rezultata, pravo sudjelovanja na radionicama i predavanjima vrsnih IT stručnjaka i bivših olimpijaca o poučavanju algoritama i programskih jezika ostvarili u najbolji hrvatski mladi informatičari, dok će udruge MIS i MIK organizirati dodatne radionice za zainteresirane učenika kako bi popularizirale IT područje i omogućile što većem broju djece i mladih da sudjeluju u procesu prijenosa znanja i vještina.

Zimska škola informatike bit će provedena uz poštivanje strogih epidemioloških mjera i uz suglasnost Stožera civilne zaštite. Sudionici (učenici i mentori) bit će smješteni u Učeničkom domu Graditeljske škole Čakovec, dok će se radionice odvijati u školskim informatičkim učionicama.

 

 


Graditeljska škola Čakovec