2021-11-20 09:41:00

Dan srednjoškolaca

Svake se godine sredinom studenog, točnije 17. studenoga obilježava Međunarodni dan srednjoškolaca. I ove je godine, usprkos epidemiološkoj situaciji, dostojno obilježen. Snage su udružile naša škola i Srednja škola Čakovec u projektu “Mi srednjoškolci” kroz niz različitih aktivnosti tijekom dana. Medijski tehničari iz 4.d razreda, uz vodstvo Ane Šafarić te profesorice Ljiljane Ille, kao i učenici Srednje škole Čakovec, zajedno s profesoricom Vesnom Prepelić-Đuričković osmisli su zabavan i raznovrstan program u kojem su sudjelovali učenici obiju škola.

Programi su se odvijali u obje škole; u Srednjoj školi Čakovec organiziran je pub kviz kojeg su vodile učenice Simona Lukman i Tena Vizinger i u kojem je snage odmjerilo pet timova (ukupno 23 učenika), a pitanja su bila iz popularne kulture (glazba, književnost, film, sport). Najviše znanja pokazali su učenici 4.c razreda SŠČ-a, smjer opća gimnazija.

U Graditeljskoj školi Čakovec organizirani su sportski susreti obiju škola u stolnom tenisu i šahu, održane su radionica na temu ljudskih prava koju je vodila profesorica Željka Korent-Hozmec te radionica o životnim promjenama pod vodstvom Ljiljane Ille. Isto tako učenici su holu sportske dvorane prezentirali svoja buduća zanimanja, a što će raditi u budućnosti pokazali su nam dizajneri keramike iz Graditeljske škole te medicinski i fizioterapeutski tehničari iz Srednje škole Čakovec. Sve je dodatno “začinjeno” zvucima benda i vokane skupine SŠČ-a mežu kojima se posebno istakla djevojka izuzetnog glasa Josipa Habola. Raspisani su i natječaji na temu “Patnje mladog srednjoškolca” u tri kategorije: tekstualni rad, strip i video. Pristigli radovi izloženi su na izložbi u holu naše dvorane, a najuspješniji radovi nagrađeni vrijednim nagradama naših sponzora. Spomenimo i to da je tijekom dana preko školskog razglasa emitirana prigodna emisija Veliki odmor koju je u svom programu emitirao Radio 1. Emisiju Veliki odmor te reportažu “Mi srednjoškolci” možete poslušati i pogledati na linkovima koji se nalaze u katalogu koji je dostupan na sljedećem linku:


https://online.fliphtml5.com/ywhsn/poem/#p=1

U katalogu također možete pronaći sve radove pristigle na natječaj, kao i fotografije snimljene toga dana.

 


Graditeljska škola Čakovec