2021-12-02 19:44:07

Best in English – online natjecanje iz engleskog jezika

Učenici Graditeljske škole Čakovec i ove su godine sudjelovali u međunarodnom online natjecanju Best in English u organizaciji Ministarstva obrazovanja Češke Republike. Na natjecanju koje je održano 26. studenoga 2021. godine sudjelovalo je 17 učenika 3.d, 4.b i 4.c razreda. Natjecanje su provodili Duška Kocijan, prof., te dr. sc. Krunoslav Bedi, mag.inf.

U natjecanju istovremeno sudjeluju tisuće učenika od 15 -19 godina iz tridesetak zemalja i traje 60 minuta. Cilj samog natjecanja je motivirati učenike u unaprjeđivanju svojih jezičnih znanja s vršnjacima iz Europe, ali i zemalja cijeloga svijeta. Testira se znanje gramatike, čitanje i slušanje s razumijevanjem na razini B1 do C1 (Common European Framework of Reference for Languages). Učenici se natječu individualno i grupno.

Po završetku natjecanja odnosno testa učenici odmah mogu vidjeti rezultat, a ukupni rezultati i rang ljestvica objavljuju se naknadno.  Zajednički prosjek rezultata osam najboljih učenika čini rang škole. Osigurane su vrijedne nagrade, a svi sudionici natjecanja zaprimaju Best in English potvrdu o sudjelovanju na natjecanju.

Zaljubljenici u engleski jezik ove su godine bili vrlo aktivni. Tako su uz podršku svoje profesorice povodom Europskog dana jezika osim izrade plakata, učenici 2.c te 3.d razreda sudjelovali na Zoom radionicama Europske komisije. Učenik Vanja Modrinjak, 3.d svojim se radom priključio međunarodnom video zapisu povodom 20. rođendana EDL-a.

Polaznici fakultativne nastave 3.a i 3.c razreda osvojili su 2. mjesto u nagradnoj igri „Scavenger hunt“ u organizaciji Srednje škole Čakovec.

Na kraju, treba napomenuti i čestitku učenika motivirajućim porukama na plakatima u školi povodom Dana učitelja.

 

Fotografije


Graditeljska škola Čakovec