2021-11-03 15:28:00

Animirani odmor povodom Svjetskog dana animacije

U četvrtak, 28. listopada obilježili smo Svjetski dan animacije. Toga dana bilo je vrlo živo u našoj školi.

Program obilježavanja pod nazivom „Animirani odmor“ započeo je u čakovečkom Centru za kulturu gdje je za učenike naše škole besplatno prikazan animirani film „Pjesma mora“.

Na školskim zidovima izložene su vremenske lente o povijesti animacije - svjetske i  hrvatske, kao i lente animiranih filmova koji su dobitnici prestižne filmske nagrade Oscar. Na izradi i ažuriranju lenti radili su učenici 3.d razreda naše škole. Raspisan je i natječaj na temu „Crtani film“ kategoriji strip i animacija.

Za vrijeme velikog odmora na našem školskom razglasu emitirana je emisija „Veliki odmor“ koju je pripremila i uredila učenica 4.d razreda Antonija Šafarić, dok se u ulozi voditeljice okušala učenica Nika Srnec, 1.d, čiji je razredni odjel snimio priloge za emisiju. Na video zidu škole prikazivani su edukativni, promotivni i učenički radovi te animacije pristigle na natječaj, dok je pod malim odmorima puštana glazba iz poznatih crtanih filmova.

U ulozi edukatora okušale su se maturantice Ana Šafarić i Manuela Vugrinec (4.d) koje su nekolicini učenika 1.d razreda održale radionicu stopmotion animacije ljudi (piksilacija). Na kraju spomenimo da su organizatori čitavog događaja bili učenici 4.d razreda, zajedno sa svojom razrednicom Ljiljanom Ille,  i koji su sva događanja toga dana snimili i pripremili kratki video prilog.

Sve spomenuto možete pronaći  u katalogu „Animirani odmor“, kojeg su također izradili i uredili učenici 4.d razreda.

POVEZNICA NA KATALOG

FOTO ALBUM DOGAĐANJA


Graditeljska škola Čakovec