2021-10-22 20:04:26

Radni dani na praktičnoj nastavi u školi Sv. Luka, Sofija (20.10.)

Učenici marljivo rade u sve tri radionice pod budnim okom mentora.
Na radionici dizajna stakla učenici su upoznali pribor za rezanje različitih vrsta stakla, učili kako se staklo označava i reže, a  učenici treće godine smjera silikatnog dizajna iz škole Sv. Luka održali su našim učenicima prezentaciju i demonstraciju primjene osnovnih tehnika obrade stakla.

Na radionici dizajna dječjih igračaka učenice su imale priliku birati tkanine za svoje kreacije, upoznale su se s krojenjem pomoću šablona od papira, prenošenjem šablone na tkaninu pomoću krede, rezanje tkanine i krenule su s osnovama vježbe šivanja na šivaćim mašinama.

Ni umjetnički drvorez nije manje oduševio polaznike radionice, učenici su naučili kako pravilno treba nabrusiti alatku za rad - dlijeto, uvježbavali su rezbariti dlijetom na drvenoj pločici od lipe da bi usvojili osnove rada s alatkom i mogli krenuti u prve umjetničke izazove.

U nastavku radnog dana grupa je posjetila Narodnu galeriju strane umjetnosti - Kvadrat 500 - izložbu International Biennale of Glass 2021, te Sofijsku gradsku umjetničku galeriju – izložba Christo and Jeanne Claude gdje učenici imaju prilike pronaći inspiraciju i za svoje radove.

Praktična nastava 20.10.2021. Sv. Luka Sofija - album

Biennale stakla 2021 - izložbe - 20.10.2021 - album


Graditeljska škola Čakovec