2021-05-05 10:34:22

Školska i izlučna natjecanja u Graditeljskoj školi Čakovec

 

 

 


U našoj je školi, usprkos nepovoljnoj epidemiološkoj situaciji,  u razdoblju od 25. do 31. ožujka bilo vrlo intenzivno.

U tom su se razdoblju odvijala školska natjecanja u disciplinama graditeljska tehnologija, arhitektonske tehnologije, soboslikarstvo, keramičarstvo i oblaganje, suha gradnja, stolarstvo, zidarstvo te kućne instalacije. 

    Još intenzivnije je bilo u tjednu od 19. do 23. travnja kada su se odvijala online izlučna natjecanja. Naša je škola bila domaćin u čak pet disciplina: soboslikarstvu, keramičarstvu i oblaganju, suhoj gradnji, zidarstvu i stolarstvu. Discipline geodezija i multimedija nisu imale školske razine natjecanja, odnosno, školsko natjecanje ujedno je bilo i izlučno. Naši učenici na izlučnim natjecanjima ostvarili su zapažene rezultate pa će tako boje Graditeljske škole Čakovec na državnom natjecanju braniti Joško Pavunić u disciplini graditeljska tehnologija (mentorica Ljiljana Tepavac-Kocijan), Anabela Sabol u disciplini arhitektonske tehnologije (mentorica Tatjana Vadas), Tomislav Horvat u disciplini keramičarstvo i oblaganje (mentor Nenad Horvat), Mark Bistrović i Darko Levačić  u disciplini suha gradnja (mentorica Srebrenka Pongrac i stručni učitelj Zdravko Kolarić), Patrik Herjavec u disciplini soboslikarstvo (mentor Edi Radan i stručni učitelj Damir Golomboš), Patrik Šincek u disciplini stolarstvo (mentor Zlatko Jakšić), Ana Krnjak u disciplini geodezija (mentor Željko Kontak) te Antonija Šafarić u disciplini multimedija (mentor Ivan Čondor). Na školsko, odnosno izlučnom natjecanju sudjelovali su i učenici David Hajdarović i Nikša Šegović u disciplini kućne instalacije, a mentor učenicima je bio Josip Horvat. Nažalost, iako smo bili domaćini u disciplini zidarstvo, naš natjecatelj u toj disciplini morao je odustati od natjecanja zbog Covida, tako da nemamo predstavnika na državnom natjecanju u toj disciplini. U nekim drugim disciplinama također je došlo do promjene natjecatelja zbog istog razloga, no i ti učenici pokazali su znanje i vještine zbog kojih su izborili odlazak na natjecanje na najvišem nivou.

Spomenimo i to da će se državna razina natjecanja WorldSkills Croatia 2021. održati u Zagrebu od 11. do  13. svibnja.

Svim natjecateljima, kao i njihovim mentorima čestitamo na plasmanu na državno natjecanju te im želimo puno uspjeha i dobrih rezultata!

Fotografije


Graditeljska škola Čakovec