2021-04-12 09:28:00

Na prijemu kod župana

U četvrtak, 8. travnja navršilo se 50 godina otkako je održan prvi međunarodni susret romskih predstavnika 1971. godine u Londonu. Na tom sastanku odlučeno o romskoj himni i zastavi na kojoj je crveni kotač pa se s razlogom taj dan slavi kao Svjetski dan Roma. 

Povodom tog dana župan Međimurske županije Matija Posavec, kao čelnik županije s najvećim brojem stanovnika romske nacionalnosti, upriličio prijem za maturante međimurskih srednjih škola romske nacionalnosti na kojem je istaknuo kako je obrazovanje jedan od glavnih preduvjeta postizanje uspjeha te kako se od znanja ne smije odustati.

Prijemu su se odazvali učenici i ravnatelji, odnosno predstavnici svih srednjih škola, a među njima i v.d. ravnatelja naše škole Damir Srnec te naši maturanti Tomislav Horvat, 3.f (keramičar oblagač) i Robert Horvat, 3.i (pomoćni soboslikar-ličilac).

Prijemu su nazočile i pročelnice Međimurske županije Blaženka Novak Maja Odrčić Mikulić koje su učenicima čestitale njihov dan te posebno pohvalile njihovu ustrajnost i odlučnost  na putu u bolju budućnost.

 

Fotografije


Graditeljska škola Čakovec