2021-02-22 12:28:25

Maškarijada 2021.

I ove godine u Graditeljskoj školi se održala Maškarijada. Drugačija nego prethodnih godina, ali sadržajno ništa lošija nego inače. COVID-19 je malo poremetio planove pa, s obzirom na to da okupljanja nisu dozvoljena, nije bilo tradicionalnog plesa maškara – no i dalje se birala NAJmaškara i to u prijepodnevnoj i popoodnevnoj smjeni.

Učenici i profesori su se u velikom broju uključili na natječaj na temu Fašnik. Pristiglo je 200 fotografija maski, 35 plakata i 32 teksta o Fašniku – svi radovi bili su izloženi u holu naše dvorane, a najbolji među njima su i nagrađeni prigodnim nagradama.  Radovi se nalaze i u katalogu koji je grafički pripremila Doroteja Lisjak, učenica 3.d. razreda, a za dizajn naslovnice zaslužna je Brigita Tkalčec, 3.d.

Katalog možete pogledati na ovom linku:

Maškarijada 2021.

Antonija Šafarić, 3.d napisala je tekst na glazbu pjesme O Bella Chiao , dok su realizaciji izvedbe sudjelovali sljedeći učenici: Gabriel Matešin, 1.b (saksofon), Ena Kovačić, 1.b (klavir), Ivan Leček, 4.d  (gitara) te Ana Šafarić, 3.d, Ana Slamek , 3.d i Laura Kramar, 1.b (glasovi). Oni su svoje glazbene dijelove snimili kod kuće i poslali snimke Antoniji koja je sve to sklopila u cjelinu. 

Ana Šafarić, 3.d pripremila je na temu Fašnika radijsku emisiju Veliki odmor koju su učenici mogli slušati za vrijeme velikog odmora na školskom razglasu.

Vilim Trstoglavec, 3.d pripremio je kratki video o Fašniku koji su učenici pogledali za vrijeme trećeg sata.

Projekt Maškare je uvijek izazovan i obuhvaća suradnju mnogo profesora i učenika naše škole, iz svih obrazovnih smjerova. Naša je različitost naše bogatstvo i zbog toga smo iznimno ponosni. Još smo jednim projektom pokazali da smo, iako fizički distancirani, suradnički jako dobro povezani, a to je ono što je najvažnije.

 

Fotografije

 


Graditeljska škola Čakovec