2020-12-24 11:59:24

Od starog novo za dar od srca

Učenice Graditeljske škole Čakovec uz podršku njihovih mentorica, Ena Paska, Barbara Rušec 2.c, Vanesa Dobranić 3.c, Enola Ružman, Josipa Gombar, Anamarija Jalšovec 4.c smjera dizajn keramike - mentorica Darija Dujam, mag. keramike te učenica Irena Detić 4.c smjera dizajner unutrašnje arhitekture – mentorica Suzana Šestan dipl. dizajner, odazvale su se na natječaj koji je pokrenuo Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost s idejom ekološko-obrazovnog nagradnog natječaja “Od starog novo, za dar od srca”.

Cilj natječaja je da se djeci i mladima u okviru zadane teme, uz elemente ponovne uporabe (eng. upcycling), približi pravilan način gospodarenja otpadom i potakne promjena svijesti o vrijednosti stvari koje više ne koriste.

Dodatni tematski motiv natječaja su nadolazeći blagdani i učenici su potaknuti da svoja kreativna rješenja, ukrase, darove, prigodne poklone i uporabne predmete naprave u tom duhu, a prema načelima ponovne uporabe.

Tako su i naše učenice izradile svoje kreativne radove, potaknute idejama „Iznenadimo svoje najmilije poklonima koje smo sami izradili, zaogrnimo pri tom stare stvari i predmete u novo ruho!“ i na kraju svima poželjele Sretan Božić.


Graditeljska škola Čakovec