2020-12-16 10:49:10

Odlični rezultati učenika Graditeljske škole Čakovec postignuti na državnom natjecanju LIK 2020

Na državnoj razini natjecanja – izložbi LIK 2020., koje se provodilo u organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje, Graditeljsku školu Čakovec predstavljale su dvije učenice drugih razreda iz područja likovne umjetnosti i dizajna.

Učenica Jonida Lushaj koja se obrazuje u smjeru dizajn unutarnje arhitekture izradila je na zadanu temu „Ljudsko tijelo u umjetnosti” svoj strip pod nazivom „Putovanje umjetnosti” te je njime zauzela prvo mjesto u kategoriji 2B iz područja likovne umjetnosti, povijesti likovne umjetnosti i teorije oblikovanja. Druga učenica Iva Plemenčić iz smjera dizajna keramike na temu „Umjetnost i čovjek” napravila je svoj video pod nazivom „Briga o sebi”. Sam video možete pogledati na:

https://www.youtube.com/watch?v=cupStYZSxBc&feature=youtu.be

 Iva je zauzela zavidno drugo mjesto u kategoriji drugih razreda u 3B kategoriji iz područja likovne i primijenjene umjetnosti i dizajna. Zbog epidemioloških mjera drugi dio državnog natjecanja provodio se 2. prosinca 2020. godine u matičnim školama. U kategoriji 2A naša Jonida pisala je esej na zadanu temu, dok je Iva u kategoriji 3A morala napraviti vizualni rad na računalu. Na samoj državnoj razini sudjelovalo je sveukupno 39 učenika iz čitave Hrvatske. Nakon sudjelovanja u oba zadatka Jonida Lushaj zauzela je peto mjesto, dok je Iva Plemenčić bila četvrta. Njihov mentor dr. sc. Petar Križnar, mag. primijenjene umjetnosti - smjer keramike ponosan je postignutim rezultatima te naglašava kako je to odraz njihovog kvalitetnog i ustrajnog rada u školi i izvan nje.

Izložbu učenika srednjih škola iz područja vizualnih umjetnosti i dizajna LIK, školska godina 2019./2020., 2A i 2B kategorije možete pogledati na:

https://padlet.com/gimnazijaprva20/ddmm6dimbi34z030


Graditeljska škola Čakovec