2020-11-17 17:23:20

I u našoj školi gori svjetlo za Vukovar!

18. studenoga navršava se 29. obljetnica stradanja Vukovara i Škabrnje u Domovinskom ratu te se od ove taj dan obilježava kao državni praznik, odnosno kao Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje.

Svake se godine uoči ove tužne obljetnice diljem Hrvatske pale svijeće u spomen na sve one koji su svoj život položili kako bismo mi danas mogli živjeti u slobodi. Naša se školi i ove godine odazvala ovoj inicijativi. Učenici 3.d razreda, zajedno sa profesoricom Gordanom Čanadi, zapalili su svijeće ispred naše sportske dvorane i u Vukovarskoj ulici u Čakovcu te na taj način odali počast svim poginulim i nestalima u Domovinskom ratu. Paljenju svijeća odazvali su se i učenici iz našeg učeničkog doma, zajedno sa svojim odgajateljima.

U oobilježavanje ove tužne obljetnice uključila se i profesorica keramike Darija Dujam koja je za ovu priliku, zajedno sa svojim učenicima u programu dizajner keramike, izradila repliku Vučedolske golubice, jednog od najprepoznatljivih simbola grada Vukovara.

Spomenimo i to da je na satima razrednih odjela učenicima prikazan film o Vukovaru u znak sjećanja na sve one kojih više nema.

Fotografije


Graditeljska škola Čakovec