2010-04-27 15:58:00

Regionalna domijada u Čakovcu

Učenički dom Graditeljske škole Čakovec je 24. travnja 2010. godine bio domaćin 35. Domijade učeničkih domova- regija Sjeverozapadna Hrvatska.

U natjecanjima je sudjelovalo oko 420 učenika i njihovih mentora iz osam učeničkih domova: Učeničkog doma Varaždin, Učeničkog doma Virovitica, Učeničkog doma Križevci, Doma učenika srednjih škola Bjelovar, Učeničkog doma Kutina, Učeničkog doma „Svjetionik“ Čakovec, Učeničkog doma Ivanić-Grad te domaćina  - Učeničkog doma Graditeljske škole Čakovec.

Sudionici su se nadmetali u sportskim disciplinama, multimedijskom i likovnom izričaju te u radno-tehničkim dostignućima.

Učenici iz Učeničkog doma Graditeljske škole Čakovec postigli su izvanredne rezultate u košarci, osvojivši prvo mjesto, a Tomislav Halusek proglašen je za najboljeg igrača. Istakli su se i u odbojci, u kojoj su djevojke osvojile drugo mjesto, kao i dečki u nogometu, dok su naši predstavnici u stolnom tenisu i šahu bili trećeplasirani. Za najboljeg igrača šaha proglašen je naš učenik Danijel Maletić.

Naši učenici bili su odlični i u glazbeno-scensko-plesnom te multimedijalnom izrazu. Rebeka Posavec, s mentoricom Biserkom Strbad Milinović, osvojila je zlatno odličje recitacijom Mjesečar A.B. Šimića. Najboljim u keramici  proglašen je rad Dno dubine – mentorica prof. Spomenka Gavranović. U kategoriji fotografije podijelili smo prvo mjesto s Učeničkim domom iz Bjelovara, a naše nagrađene fotografije su Smjer iSvjetlo života,  mentorice prof. Katarine Brekalo.

Najbolji s regionalnih domijada nastupit će na Državnoj domijadi u Umagu.

            Dan je prošao u sportskim i kreativnim nadmetanjima, ali prije svega u ugodnom i prijateljskom druženju, koje će zasigurno svim sudionicima ostati u lijepom sjećanju, bez obzira na postignute rezultate.

fotografije


Graditeljska škola Čakovec