2020-10-16 18:03:25

Smotra učenika Odjela za dizajn keramike 2020. - online sudjelovanje

Pozivaju se učenici 3. i 4. razreda Odjela za dizajn keramike Graditeljske škole iz Čakovca, Škole primijenjene umjetnosti i dizajna iz Zagreba te Škole za dizajn, grafiku i održivu gradnju iz Splita da se prijave na Smotru.

Prijave se upućuju profesoricama nastavnog predmeta Keramičko modeliranje:

mr. art. Vesna Osojnički, akad. kiparica, prof.mentorica – Graditeljska škola Čakovec, organizatorica Smotre, vesna.osojnicki@skole.hr

Lucija Gudlin, mag. art., prof. mentorica  –  Škola primijenjene umjetnosti i dizajna, Zagreb, lucijagudlin@gmail.com

Ivana Pavić, akad. kiparica, prof. –  Škola za dizajn, grafiku i održivu gradnju, Split, culakis@gmail.com


Detalji natječaja u opširnije...

Tema ovogodišnje smotre: ASIMETRIČNA FORMA (slobodan odabir)

Dozvoljene tehnike i metode oblikovanja: sve prema planu i programu iz nastavnog predmeta Keramičko modeliranje (slobodno oblikovanje valjčićima, plohama, utiskivanjem..)

Materijali: sve vrste gline za ručno oblikovanje i crna engoba.

Veličina rada: visina od  20 - 30 cm, prema osobnom odabiru.

Vremenik:

1. Zainteresirani učenici samostalno razrađuju  skicu u 3D formatu  te idejna rješenja (skice zadane teme u prostoru gdje je vidljiv prikaz volumena, obrade površine  i dekoracije), koje prijavljuju do 02. studenog 2020. navedenim profesoricama iz svoje škole isključivo na njihove emailove.

2. Nakon uspješne prijave odabire se  5 najboljih rješenja u svakoj školi. Tim učenicima dodjeljuje se  glina i engoba za  realizaciju ideje u materijalu isključivo samostalnim radom.  Završeni suhi  rad u volumenu i dekoraciji fotografira se pod kutom od 45 stupnjeva, sprijeda i odostraga, a fotografije se šalju profesoricama na njihov email.  Rok za predaju takvog   rada je 30.11.2020.

3. Fotografije gotovih radova prosljeđuju se žiriju, koji će proglasiti najbolja ostvarenja (prva tri mjesta). Žiri će sačinjavati osobe izvan obrazovnih ustanova, profesionalci koji se bave umjetničkom keramikom.

4. Nakon predaje fotografija  radovi se, dopuste li epidemiološke mjere, donose u školu na pečenje i glaziranje radi organiziranja izložbe u javnim prostorima.  Izvedeni radovi bit će predstavljeni na online izložbi.

5. Početak objave poziva  je 19. 10. 2020. 


Graditeljska škola Čakovec