2020-10-15 15:48:41

Mjesec hrvatske knjige 2020.

Mjesec hrvatske knjige je tradicionalna nacionalna kulturna manifestacija posvećena hrvatskoj pisanoj riječi. Cilj joj je promicanje hrvatske knjige i čitanja, a okuplja knjižničare, književnike, nakladnike, kulturne djelatnike i brojne čitatelje. Programi ovogodišnjeg Mjeseca hrvatske knjige 2020. koji se tradicionalno obilježava od 15. listopada do 15. studenog odvijat će se pod motom Razlistaj se!

Ovogodišnji moto vezan je uz 50. obljetnicu obilježavanja Dana planeta Zemlje, pa su svi sudionici ovogodišnjeg Mjeseca hrvatske knjige pozvani da svoje programe posvete upravo planetu Zemlji.

 U vrijeme mnoštva epidemioloških mjera i ograničenja okupljanja veliki je izazov organizirati takvu manifestaciju pa su preporuke da se ove godine suzdrži od svih vrsta okupljanja i da organizatori aktivnosti svoje programe osmisle virtualno ili na način koji neće biti u sukobu s preporukama nadležnih službi.

Stoga su učenici 4.c razreda naše škole, zajedno sa svojom profesoricom Tatjanom Novak, pronašli načina kako obilježiti ovu značajnu manifestaciju, a da pritom ne krše odredbe Stožera civilne zaštite i ne dovode u opasnost zdravlje ljudi.

Budući dizajneri keramike i unutrašnje arhitekture pokazali su svoju umjetničku stranu i  u holu škole postavili „drvo“ kojeg su „razlistali“ mnoštvom raznobojnog „lišća“ sa stihovima i mudrim izrekama. Ideja za ovaj poduhvat je proistekla od njih samih te njihove profesorice, a veliku ulogu u svemu tome imala je i školska stolarska radionica u okviru koje su budući stolari, zajedno sa svojim stručnim učiteljem Vladimirom Hatlakom, izradili prekrasno stablo od drveta.

Postavljanjem „drveta“ je započelo ovogodišnje obilježavanje Mjeseca hrvatske knjige u našoj školi, a aktivnosti će se održavati sve do kraja ove manifestacije, odnosno do 15. studenog 2020. godine.

Fotografije

 


Graditeljska škola Čakovec