2020-02-17 17:50:21

Tigrići u našoj školi

U petak, 14. veljače djeca iz starije skupine Tigrići iz DV Žibeki Brezje, zajedno sa svojim odgojiteljicama, ravnateljicom i pedagoginjom, posjetili su Graditeljsku školu Čakovec. DV Žibeki i Graditeljska škola stari su poznanici jer već nekoliko godina surađujemo na projektu poticanja čitanja „Čitajmo svi, veliki i mali“, a voditeljice projekta su školska knjižnićarka romina Fic i profesorica Darja Šupljika.

I ovom smo se prilikom okupili istim povodom. Iako je sam susret pao na Valentinovo, nismo se bavili ljubavnom tematikom već smo pažnju ovaj put poklonili remek djelu dječje književnosti – „Ježevoj kućici“  Branka Ćopića. S ovom pričom naši su se mališani bavili više tjedana, budući da su morali sami osmisliti svoju verziju ove kultne priče i zorno nam je prikazati. Na početku susreta naše školske čitačice pročitale su po ulogama priču, a zatim smo odgledali i  jednu od brojnih animiranih verzija ove priče. Slijedila je analiza priče koju su vodile učenice iz programa medijski tehničar 3.d razreda, a koje je za analizu pripremila profesorica Ljiljana Ille. U razgovoru su mališani i učenice zajednički  došli do nekih zaključaka vezanih uz priču, a isto tako je ovo bila prilika da naše učenice mališanima otkriju neke tajne „svog zanata“, posebice one vezane uz izradu animiranih filmova. Nakon kratkog predaha, koji smo iskoristili da nešto prizalogajimo i otplešemo koreografije na  trenutno aktualne pjesme, slijedio je dio u kojem su mališani nama pokazali svoju verziju Ježeve kućice. Oni su za ovu priliku, uz pomoć svojih teta, izradili kostime. Ne moramo ni reći kako nas je njihova izvedba oduševila, a sve je zabilježeno i okom naše kamere pa će kao rezultat ovog projekta nastati kratki igrani filmić.

Za kraj druženja djeca su nam otpjevala jednu pjesmu u valentinovskom duhu, a mi smo im uručili male poklončiće. Prije samog rastanka još jednom smo se fotografirali i ugovorili novi susret za proljeće, kada ćemo čitati  na otvorenom u  njihovom vrtiću u Brezju.

Fotografije

 


Graditeljska škola Čakovec