2019-05-29 14:43:06

S Regionalne domijade u Kutini 4.svibnja 2019.

U deset kategorija sedam nagrada naših učenika

Po Uskrsu te nakon tri sedmice razmaka od sportskog dijela 44. Regionalne smotre dostignuća učenika smještenih u učeničkim domovima regije sjever Republike Hrvatske kojoj smo bili domaćini, u subotu su 4. svibnja u Kutini održani njena izložba radno-tehničkih dostignuća i  njen kulturno-umjetnički program. Kao što smo ranije istakli, regionalna je domijada ove godine prvi puta organizirana u dva termina i u dva grada. Put Kutine je iz učeničkog doma Graditeljske škole Čakovec krenuo autobus s učenicima i njihovim voditeljima koji su u multimedijalnom stvaralaštvu prezentirali svoje slike, skulpture, industrijski dizajn, fotografije, keramiku te video-zapis. U kulturno-umjetničkom programu popularne domijade sudjelovali su glazbenim, plesnim i scenskim izrazom te recitacijom.

Po proglašenju rezultata imali smo doista mnogo razloga za veselje. Prvo mjesto i plasman na Državnu domijadu u Rovinj ostvarili smo u kategoriji industrijskog dizajna radom Paravan za dvoje u kombiniranoj tehnici kojeg su napravile Linda Brlečić, Filipa Ščuka, Matej Tovarović Emanuela Koretić s voditeljicom Biserkom Strbad Milinović, prof. Prvo mjesto digitalnom fotografijom Nebeski putnik zauzela je učenica Petra Gašparić, voditeljica joj je bila Vera Bralić, prof., a mentor Davor Žerjav, prof. Konačno, najbolja je bila i učenica Rajna Jakupek u pečenoj i glaziranoj keramici s radom Amor Olor, voditeljica je bila Spomenka Gavranović, prof., a mentorica Vesna Osojnički, prof.

Druga mjesta su nam pripala u fotografiji i video zapisu. Tri treća mjesta smo osvojili u glazbenom, plesnom i scenskom izrazu. Iz deset kategorija u kojima smo sudjelovali sveukupno smo dakle u Čakovec donijeli čak sedam nagrada - tri prve, dvije druge i tri treće. Isto tako možemo reći kako su u velikoj zgradi Pučkog otvorenog učilišta Kutina učenici deset učeničkih domova Regije sjever Republike Hrvatske u sklopu multimedijalnog stvaralaštva prikazali veliku umješnost, marljivost i inovativnost. Točke u scensko-glazbeno-plesnom izrazu resile su izvornost te odlična uvježbanost. Na koncu se možemo složiti s ocjenom kako je 44. Regionalna domijada svojom kvalitetom ispunila sva naša očekivanja kako u Čakovcu, tako i u Kutini.

Foto album


Graditeljska škola Čakovec