2019-05-07 22:02:58

Kreativno-sportski Dan škole

U utorak, 30. travnja u našoj školi vladalo je opušteno ozračje. Naime, kako toga dana slavimo Dan škole, nije bilo klasične nastave, već smo vrijeme, kako naši učenici, tako i mi nastavnici proveli na različitim radionicama ili na sportskoj rekreaciji. 

Ponuda je zaista bila vrlo bogata i svatko je za sebe mogao pronaći ono što ga zanima; od foto šetnje, gramatičkih i jezičnih igri na njemačkom jeziku, izrade mostova od špageta, oslikavanja „keramičkih sličica“, fuzije stakla, lončarskog kola, preko isprobavanja rada na CNC stroju, demonstracije velikih web sustava, crtanja i dizajniranja računalu, izrade modela građevina od papira pa sve do sportskih igra kao  što su nogomet, stolni tenis i badminton. Isto tako učenici su sa svojim nastavnicima mogli u čakovečkom Centru za kulturu razgledati izložbu „Poliperspektiva“ ili pak nazočiti predavanju „Međimurje u domovinskom ratu“ u Muzeju Međimurja. Za  „nas odrasle“ naše su pedagoginje održale radionicu osvješćivanja i oslobađanja od stresa kojemu smo svakodnevno izloženi. Za one željne opuštanja uz dobar film bile su organizirane filmske tribine, dok su predstavnici Crvenog križa iz Čakovca za sve zainteresirane u dva navrata demonstrirali pružanje prve pomoći.

Održao se i turnir u malom nogometu u kojem su u vrlo izjednačenom finalnom susretu pobjedu odnijeli učenici 1.a razreda nad maturantima iz 4.a razreda. Odigrana je i tradicionalna malonogometna utakmica između maturanata u kojoj je ipak presudila mladost nad iskustvom, susret je završio rezultatom 3:1 u korist maturanata.

                Budući da ulazimo u sam finiš godine, ovakav vid opuštanja i više je nego dobrodošao kako bi na sve izazove koji su pred nama odgovorili spremno i uspješno.

 

Fotografije


Graditeljska škola Čakovec