2019-04-16 20:17:34

EKO PERFORMANS POVODOM ZELENE ČISTKE

Graditeljska škola Čakovec uključila se u Zelenu čistku – Let's do it!, najveći ekološki volonterski projekt u Hrvatskoj. Različitim edukativnim, umjetničkim, književnim i glazbenim aktivnostima obogatili smo ovu akciju čišćenja okoliša.

Tako su u ponedjeljak 15.4.2019. učenici Graditeljske škole Čakovec zajedno s profesorima zasukali rukave te pokupili smeće u okolici škole pod vodstvom 1.c razreda i razrednika Petra Križnara. Donacijom sadnica različitog drveća i grmlja rasadnika Iva uljepšali smo naše školsko dvorište. Vrijedni učenici pod vodstvom profesora Petra Križnara, Ljiljane Ille i Darka Jezidžića zasadili su mlado drveće. 

Cijeli proces sadnje uljepšali su učenici 1.d razreda koji su pripremili književni performans pod mentorstvom profesorice Emilije Kovač te učenici 2.c razreda i razrednica Vesna Osojnički, koji su glazbeno popratili događaj svirajući poznate ritmove na atraktivnim instrumentima koje su sami izradili od recikliranih materijala.

Osim vanjskog dijela, i hodnik škole krasio je ekološki duh. Učenici 3.a razreda su s profesorom Darkom Jezidžićem izložili edukativne plakate s tematikom prirode i okoliša te simboličkim prikazom postavili pitanje želimo li uživati u zelenoj prirodi ili smeću. Uključili su se i učenici 2.d razreda koji su osmislili niz kratkih videa koji prikazuju što je akcija Zelena čistka i čemu služi, a koji se puštaju na našem multimedijskom stupu u predvorju škole.

Ova akcija je rezultirala još jednim uspjehom, usmjeravajući učenike na suvremeni problem zagađenja okoliša i prekomjernog stvaranja smeća, ali ih i potaknula da postanu aktivni i angažirani građani. Dokazali smo da možemo spojiti različite struke i usmjerenja u ostvarivanju zajedničkog cilja: ekološki osviještena, aktivna i angažirana škola.

fotografije


Graditeljska škola Čakovec